Ένας διακεκριμένος πιανίστας στα «forte του»

toufeksis
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Τουφεξής θα δώσει μία μόνο συναυλία στο Θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Το piano στα forte του».

Ο διακεκριμένος πιανίστας έχει εμφανιστεί στις ΗΠΑ, σε πολλές ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, τόσο ως σολίστ όσο και ως μαέστρος. Κύριο μέρος του ρεπερτορίου του αποτελούν οι ρομαντικοί συνθέτες, ενώ ο ίδιος έχει προτίμηση στους ρώσους. 

Στη συναυλία του στο Pierce, ο Τουφεξής θα παρουσιάσει τα έργα: «σονάτα σε μι ύφεση μείζονα (Les Adieux)» του Beethoven, την πρώτη μπαλάντα και την τρίτη σονάτα του Chopin.

Ο Δημήτρης Τουφεξής είναι ένας διεθνώς διακεκριμένος μουσικός με πολυσήμαντη παρουσία στο μουσικό χώρο. Ως σολίστ, έχει κερδίσει αναγνώριση από την παγκόσμια μουσική κοινότητα, ως διευθυντής ορχήστρας έχει αποσπάσει επαινετικές ενώ ως δάσκαλος, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους μαθητές του. Έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση με το Μετάλλιο του Ζήνωνα για την προσφορά του στον Πολιτισμό.

Γεννήθηκε στην Αίγυπτο και το ταλέντο του στο πιάνο φάνηκε από νωρίς. Σε ηλικία μόλις 10 ετών απέσπασε διπλή υποτροφία από την περίφημη Julliard School of Music της Νέας Υόρκης, όπου πραγματοποίησε όλες τις μουσικές σπουδές του και ενθουσίασε τους κριτικούς, από το ντεμπούτο του κιόλας στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του κέρδισε πολλές διακρίσεις και βραβεία. Έχει δώσει συναυλίες με τις πιο σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου κι έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση.

Πληροφορίες: Θέατρο Pierce, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, είσοδος 10, 15 ευρώ.