Νέο άλμπουμ με διασκευές από ένα πρώην «σκαθάρι»
O Paul McCartney θα δώσει το εναρκτήριο «λάκτισμα» στο 2012 με ένα άλμπουμ διασκευών και δύο νέων συνθέσεων. Οι διασκευές ειδικότερα, θα προσφέρουν στους οπαδούς μια γεύση από τη μουσική που επηρέασε το μεγαλύτερο ίσως rock συγκρότημα όλων των εποχών, τους Beatles.
Το «άτιτλο» ακόμη album, του οποίου η κυκλοφορία σχεδιάζεται για τις 7 του Φλεβάρη, θα αποτελέσει για το πρώην «Σκαθάρι» ένα βαθιά προσωπικό ταξίδι στο παρελθόν, με διασκευές κλασικών αμερικανικών τραγουδιών που επηρέασαν τον ίδιο αλλά και το John Lennon, στις δικές τους συνθέσεις.
«Όταν πρωτομπήκα στη διαδικασία της σύνθεσης, συνειδητοποίησα πόσο καλά δομημένα ήταν αυτά τα τραγούδια, και νομίζω πως πήρα σημαντικά μαθήματα απ’ αυτά», δηλώνει στο Reuters ο McCartney. «Πάντα μου άρεσαν καλλιτέχνες όπως ο Fred Astaire. Συνθέτες σαν τον Harold Arlen ή τον Cole Porter, τα λάτρευα αυτά τα τραγούδια».
Επιστρατεύοντας την βραβευμένη με βραβείο Grammy jazz μουσικό Diana Krall και τον παραγωγό Tommy LiPuma, ο πρώην frontman των Beatles ηχογράφησε τα φωνητικά του σε ένα booth χωρίς υποβοηθητικά όργανα, για πρώτη φορά στην καριέρα του.
«Ήταν πολύ αυθόρμητο και “οργανικό”, μου θύμισε τον τρόπο που δουλεύαμε με τους Beatles. Γυρνούσαμε το τραγούδι από δω κι από κει, το παιδεύαμε, και όταν ο καθένας μέσα στη μπάντα έβρισκε το ρόλο και το πάτημά του μες στο κομμάτι, το είχαμε πια έτοιμο. Έτσι δουλέψαμε και τώρα λοιπόν, live στο στούντιο», συνεχίζει ο McCartney.
Μολονότι το οριστικό track-listing δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, στο δίσκο θα υπάρχουν συμμετοχές στα δύο νέα τραγούδια από τους θρυλικούς Stevie Wonder (στο «Only Our Hearts») και Eric Clapton (στο «My Valentine»).







