Πώς να φτιάξετε το τέλειο τηγανητό αυγό
Πολλές φορές το τηγανητό αυγό μας μπορεί να βγει νερουλό ή ξερό. Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την πανωλεθρία;
Το τηγανητό αυγό δίνει και παίρνει στην καραντίνα ως μια επιλογή πρωινού ή και βραδινού και παρ' όλο που είναι μια απλή μαγειρική διαδικασία, συχνά μπορεί να δώσει άσχημο αποτέλεσμα. Κάποιες φορές, για παράδειγμα, ο κρόκος χρειάζεται αρκετή ώρα για να «γίνει». Κι αν το αναποδογυρίσετε προκειμένου να επισπέυσετε τη διαδικασία, τότε... παραγίνεται και το αποτέλεσμα είναι ξερό και καθόλου ζουμερό.
Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Αυτό που θέλουμε για να είναι απολαυστικό είναι τραγανή βάση και ζουμερό κρόκο. Για να το πετύχετε, βάλτε στο αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι παραπάνω από αυτό που συνηθίζετε, ζεστάνετέ το και στη συνέχεια ρίξτε το αυγό, κατεβάζοντας θερμοκρασία.
Όσο το αυγό τηγανίζεται, περιχύστε λίγο από το καυτό λάδι ή καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι αμέσως μόλις το σπάσετε.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς να ξεχωρίζετε τα φρέσκα από τα μπαγιάτικα αυγά.