Πέντε λόγοι για να τρώτε μέλι
Μήπως η ζάχαρη που υπάρχει παντού σας έχει κάνει να το αμελήσετε; Καλύτερα να την απορρίψετε και να προτιμήσετε αγνό, φυσικό μέλι, που σας παρέχει και οφέλη, όπως τα παρακάτω.
1. Το μέλι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση της πιθανότητας καρκίνου, ενώ περιέχει σίδηρο και διάφορες βιταμίνες σε μικρές μεν ποσότητες, αλλά αρκετές για να του δώσουν διατροφική αξία έναντι της ζάχαρης.
2. Είναι ιδανικό για ντρέσινγκ, γιατί συμβάλλει στη διατήρησή τους για μεγάλο διάστημα. Φτιάξτε εύκολο και υγιεινό ντρέσινγκ με 2 κουταλιές του γλυκού μέλι, ¾ της κούπας μπαλσάμικο και ¼ της κούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και απολαύστε στις σαλάτες σας.
4. Το μέλι μας χαρίζει ενέργεια χάρη στην περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, οι οποίοι μας δίνουν την τόνωση που χρειαζόμαστε. Ειδικά αν το συνδυάσετε και με υδατάνθρακες από δημητριακά και φρούτα, θα δείτε πόσο μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειάς σας. Γι' αυτό μην το παραλείπετε από το πρωινό σας.
5. Όταν το κρύο ξεκινήσει και μαζί με αυτό και οι αρρώστιες, μην ξεχνάτε ότι το μέλι αποτελεί το απόλυτο φυσικό γιατρικό για τον πονόλαιμο. Απολαύστε το είτε σκέτο, είτε μέσα σε ένα ζεστό ρόφημα ή με μια κουταλιά χυμό λεμονιού για έξτρα βιταμίνη C, μεγαλύτερη δράση και ανακούφιση.