Τέσσερα κόλπα μαγειρικής κατευθείαν από τις γιαγιάδες μας
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Οι παλιές ήξεραν καλύτερα. Γι' αυτό και συχνά-πυκνά ανατρέχουμε στις δικές τους τακτικές στην κουζίνα, που παραμένουν αλάνθαστες και αναλλοίωτες στο χρόνο.
Είναι φρέσκο το αυγό;
Αν δεν είστε βέβαιοι για το πόσο φρέσκα είναι τα αυγά που έχετε στο ψυγείο σας, γεμίστε ένα ποτήρι νερό και βυθίστε τα. Τα φρέσκα βουλιάζουν, ενώ τα παλιά επιπλέουν.
Αν χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού για το φαγητό σας, αποφύγετε να κόβετε το λεμόνι σας στη μέση, καθώς έτσι στεγνώνει γρήγορα. Προτιμήστε να το τρυπήσετε με ένα μεταλικό σουβλάκι και να πάρετε την ποσότητα που επιθυμείτε.
Με ένα φύλλο δάφνης στο δοχείο με το αλεύρι, τα ζυμαρικά ή το ρύζι θα καταφέρετε να γλιτώσετε από αυτό τον μπελά.
Αν ζεσταίνοντας το γάλα σας στο μάτι, «αρπάξει» λίγο, προσθέστε του λίγο αλάτι, το οποίο θα πάρει την περίεργη μυρωδιά και γεύση.