Το κόλπο για να διαλέξετε το πιο θρεπτικό σπανάκι

spanaki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Κι όμως! Είχατε σκεφτεί ότι οι λάμπες φθορίου μπορεί να επηρεάζουν τη διατροφική αξία του σπανακιού;

Την επόμενη φορά που θα πάτε σούπερ μάρκετ να αγοράσετε σπανάκι, μην προτιμήσετε αυτό που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ραφιού, αλλά το μπροστινό. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, το φρέσκο σπανάκι που ήταν εκτεθειμένο σε λάμπες φθορίου περιείχε 100% περισσότερο φυλλικό οξύ, καθώς επίσης και υψηλότερα επίπεδα λουτεΐνης και βιταμινών C, E και Κ.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Λόγω φωτοσύνθεσης, η οποία προκαλείται από το συνεχές φως στο οποίο εκτίθενται τα φύλλα του. Αυτή η διαδικασία αυξάνει τα επίπεδα των παραπάνω θρεπτικών συστατικών και ο φωτισμός των σούπερ μάρκετ φαίνεται να έχει την ίδια επίδραση στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Όποτε ψωνίζετε λαχανικά, λοιπόν, προτιμάτε αυτά που βρίσκονται μπροστά στο ράφι και δέχονται το περισσότερο φως.