Τρεις ιδέες για να μαγειρέψετε με πατάτες
ΤΡΙΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Ένα από τα πιο εύκολα και αγαπημένα συνοδευτικά, οι πατάτες, μπορούν να «απογειωθούν» με λίγη φαντασία.
Τις έχουμε συνηθίσει στην τηγανητή τους μορφή, η οποία δυστυχώς είναι επιβλαβής, ενώ και αχνιστές από τον φούρνο μπαίνουν συχνά στο πιάτο μας. Μπορεί, επίσης, να τις μαγειρέψουμε στον ατμό ή να τις απολαύσουμε σε πουρέ, με γάλα και νερό. Πώς αλλιώς, όμως, μπορούμε να φτιάξουμε τς πατάτες μας, χωρίς να χάνουμε σε νοστιμιά;
Stir-fry: Κόψτε σε κύβους την πατάτα ή τη γλυκοπατάτα σας και μαγειρέψτε την stir-fry σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέστε κύμινο, πάπρικα και λίγο τζίντζερ και μαγειρέψτε για λίγο ακόμη.
Τριμμένη: Δοκιμάστε να τρίψετε λίγη πατάτα στον τρίφτη και να την προσθέσετε σε σάλτσα ντομάτας, σε ψητό κατσαρόλας στα μάφιν, στο ψωμί σας.