Αυγό ποσέ: πώς να το πετύχετε
Ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ευάγγελος Ζουμπανέας, δίνει τα απαραίτητα tips για το ιδανικό αυγό ποσέ, ώστε το σπιτικό brunch να ανέβει επίπεδο.
Νομίζατε ότι βράζετε λίγο νερό, σπάτε το αυγό σας, το πετάτε μέσα και τέλος; Λάθος! Το αυγό ποσέ έχει τα μυστικά του και ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ευάγγελος Ζουμπανέας, τα αποκαλύπτει.
Το τέλειο αυγό ποσέ
Σε νερό που βράζει, προσθέτετε μια κουταλιά αλάτι, μια κουταλιά ξίδι, κατά προτίμηση βαλσάμικο, και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να φτιάξετε μια δύνη.
Στο κέντρο ακριβώς της δύνης σπάτε από πάνω το αυγό και με την κουτάλα περιχύνετε τακτικά τον κρόκο με το βραστό νερό. Σε ένα λεπτό περίπου το ασπράδι έχει σφίξει αφήνοντας όμως τον κρόκο ζουμερό και κατακόκκινο. Με μια τρυπητή κουτάλα το στραγγίζετε από τα νερά, προσθέτετε μια πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- 2 μικρά κρίθινα παξιμάδια με φυσικό θαλασσινό αλάτι, ως το αμυλούχο τρόφιμο της 3άδας
- 1 αυγό ποσέ, ως μισή ζωική επιλογή
- 30 γραμμάρια γραβιέρα, ως η άλλη μισή ζωική επιλογή
- 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, ως η φρέσκια επιλογή
- 2 κουταλάκια ωμό ελαιόλαδο για τα παξιμάδια
- Λίγη φρέσκια τριμμένη ρίγανη για τα παξιμάδια και τα ντοματίνια
- Μια πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι για περισσότερη γεύση
Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Συγγραφέας και διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών
www.diatrofi.gr