Δοκιμάστε την απόλυτη δροσερή καλοκαιρινή σούπα με αβοκάντο
H sous chef, Λεοντίνη Μαρίνα Τζέρτη, του diatrofi.gr, μας προτείνει μια απολύτως καλοκαιρινή και λαχταριστή κρύα σούπα με αβοκάντο, για τώρα που θα... σφίξουν οι ζέστες.
Οι σούπες είναι το απόλυτο comfort food, για χειμώνα ή καλοκαίρι, ζέστες ή και κρύες. Κι αν σας αρέσει το αβοκάντο και οι εξωτικές γεύσεις, η συγκεκριμένη θα σας ενθουσιάσει, ως μια διαφορετική επιλογή στο καλοκαιρινό μενού. Θυμίζουμε ότι το αβοκάντο, εκτός από πλούσια υφή, είναι πλούσιο και σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης. Επιπλέον, η σούπα περιέχει αγγούρι το οποίο προσδίδει μια φρεσκάδα και βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού, εξυψώνοντας το πιάτο σε άλλο επίπεδο.
Υλικά για 4 μερίδες
- 200 γρ. αβοκάντο καθαρισμένο (ζυγισμένο χωρίς την φλούδα και τον πυρήνα)
- 20 γρ. σπανάκι
- 30 γρ. πράσινη πιπεριά
- 180 γρ. αγγούρι
- 160 γρ. γάλα καρύδας light (χωρίς ζάχαρη)
- 30 γρ. χυμό lime
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς τη φύτρα)
- 400 γρ. χυμό αγγουριού ( εναλλακτικά νερό)
- 20 φύλλα κόλιανδρο
- 5 κλωνάρια chives
- αλάτι
- πιπέρι
Σε ένα δυνατό blender, προσθέτετε το αβοκάντο, το σπανάκι, την πράσινη πιπεριά, το αγγούρι, το γάλα καρύδας, τον χυμό lime, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον χυμό αγγουριού ή το νερό και ομογενοποιείτε πολύ καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τον κόλιανδρο, τα chives, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε την ομογενοποίηση. Δοκιμάστε τη σούπα και προσαρμόζετε τη γεύση, ανάλογα το γούστο σας.
Σαν έξτρα βήμα, μπορείτε να περάσετε τη σούπα από λεπτό chinois, ώστε να έχει μια λεία βελούδινη υφή.
Σερβίρετε με μια κουταλιά φρέσκο ελαιόλαδο στο κάθε πιάτο, λίγο γάλα καρύδας και μια λεπτή λωρίδα αγγουριού.
Tip: Για μια πιο spicy πινελιά στη καλοκαιρινή σούπα, μπορείτε να προσθέσετε πιπεριά Jalapeño μέσα στο blender. Ταιριάζει και δένει εξαιρετικά.
Λεοντίνη Μαρίνα Τζέρτη
Sous chef, Απόφοιτος της Le Monde
www.diatrofi.gr