Βόλτα στα μαγευτικά Μετέωρα με drone

meteora-kalampaka
ΤΡΙΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ανακαλύπτουμε ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία της Ελλάδας, τα Μετέωρα, με τη βοήθεια του Point of View και του Θεόφιλου Μπάμπουλη που μας τα συστήνουν από ψηλά.

Ανεξαρτήτως του θρησκευτικού χαρακτήρα της περιοχής, με τα 6 (από αρχικά 24) μοναστήρια που πρωταγωνιστούν στα Μετέωρα, η περιοχή αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες της Ελλάδας.

Σε ένα εξωπραγματικό και κάπως τρομακτικό θέαμα, τέσσερις τεράστιοι σκοτεινόχρωμοι βράχοι από ψαμμίτη υψώνονται στον ορίζοντα, με μοναστήρια στις κορυφές τους, σε ένα γεωλογικό τοπίο που είναι πρωτόγνωρο για το μάτι.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Σε κοντινή απόσταση στο βορειοδυτικό μέρος του Θεσσαλικού κάμπου εκτείνεται και η Καλαμπάκα, την οποία επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου κάθε χρόνο, οι περισσότεροι για να θαυμάσουν από κοντά το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος, ενώ περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Να πούμε ότι τα μοναστήρια που σήμερα παραμένουν επισκέψιμα είναι η ανδρική μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο» στον ψηλότερο βράχο, η ανδρική μονή του Αγίου Νικολάου του Άσμενος του 16ου αιώνα, όπου κατοικεί ένας μοναχός από το 2015, η γυναικεία Ιερά Μονή Ρουσάνου ή Αρσάνη που ιδρύθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα και διακοσμήθηκε το 1560, με πάνω από 10 μοναχές, η μονή των Αγίων Πάντων ή Ιερά Μονή Βαρλαάμ, η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου και η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος.

Η περιοχή, όμως, είναι ενδιαφέρουσα και για όσους αγαπούν την αναρρίχηση, αφού αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς αναρριχητικές διαδρομές του κόσμου. Κι έπειτα, φυσικά, σας περιμένει η Καλαμπάκα, για ξεκούραστες διακοπές, φαγητό και χαλάρωση με θέα τους επιβλητικούς αυτούς βράχους.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.