Πώς να φτιάξετε υγιεινό κρεμμύδι τουρσί

kremmudi-toursi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Είναι πλούσιο σε προβιοτικά και μπορεί να ανεβάσει επίπεδα γευστικά και διατροφικά, τόσο τη σαλάτα σας, όσο και το σάντουιτς, το μπέργκερ, την πίτσα ή ακόμη και το ρύζι σας.

Είναι γνωστά πλέον τα οφέλη των κρεμμυδιών με την αντιμικροβιακή τους δράση και τις αντιοξειδωτικές τους ενώσεις. Ισχύει το ίδιο και με τα κρεμμύδια τουρσί;

Τα κρεμμύδια τουρσί είναι επίσης άκρως ωφέλιμα, καθώς είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά, μεταξύ όπως φυλλικό οξύ, φώσφορο, κάλιο, αντιοξειδωτικά και προβιοτικά. Αν η κατανάλωσή τους να γίνεται με μέτρο μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του εντέρου σας, αλλά και του οργανισμού συνολικά, χάρη στα προβιοτικά τους.

Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • Ένα μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • 1/2 κουταλάκι του πιπέρι ή μπούκοβο
  • 2 φύλλα δάφνης και σπόρους μουστάρδας (προαιρετικά)

Οδηγίες
Κόψτε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι -όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο πιο γρήγορα θα μαλακώσουν και θα απορροφήσουν το ξίδι. Στη συνέχεια, βάλτε τα κρεμμύδια σας σε ένα βάζο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκά ή κόκκινα κρεμμύδια.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι, το ξίδι, το μπούκοβο, τα φύλλα δάφνης και τους σπόρους μουστάρδας. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα σας στο βάζο με τα κρεμμύδια και προσθέστε περίπου ένα φλιτζάνι νερό. Καλύψτε το βάζο καλά με ένα καπάκι και αφήστε το για τουλάχιστον 12 έως 14 ώρες.

Μόλις περάσουν οι 12 ώρες, σερβίρετε το τουρσί σας και βάλτε το υπόλοιπο στο ψυγείο. Σημειώστε ότι πρέπει να το καταναλώσετε μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες.

Προσοχή! Η υπερκατανάλωση κρεμμυδιών τουρσί μπορεί να είναι επικίνδυνη για άτομα με διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση λόγω του αλατιού, ενώ η υπερβολή αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου λόγω της υψηλής οξύτητας.