10 Urban Rooftop Restaurant: Δοκιμάσαμε το νέο μενού με άρωμα Ελλάδας στην κορυφή του Radisson Blu Park

10-urban-roof-top
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025

Μετρά λιγότερο από δυο μήνες ζωής με νέο μενού και νέο σεφ στο τιμόνι κι εμείς βρεθήκαμε εκεί για να δοκιμάσουμε την ελληνική δημιουργική του πρόταση και να διαπιστώσουμε αν συντονίζεται με τη μαγεία της νυχτερινής πόλης από ψηλά.

Στον 10ο όροφο του Radisson Blu Park φυσά διαφορετικός αέρας εδώ και λιγότερο από δυο μήνες, καθώς έχουν συμβεί σημαντικές αλλαγές. Το τιμόνι της κουζίνας έχει περάσει πλέον στον έμπειρο σεφ Στέφανο Κολυμάδη, ο οποίος έχοντας περάσει ως executive chef από τo Andronis Arcadia, μεταξύ άλλων σημαντικών ξενοδοχείων και εστιατορίων (sous chef στη Σπονδή, Head Chef στο Domes of Elounda κ.ά.), φέρνει πλέον τη δική του ευρηματική ματιά στον πολύ όμορφο χώρο του 10 Urban Rooftop Restaurant, το rooftop του Radisson Blu Park. Η υπέροχη θέα της Ακρόπολης και της πόλης ολόκληρης είναι δεδομένη, το πράσινο από το Πεδίον του Άρεως απέναντι ανοίγει το μάτι και την ψυχή και μπορούμε να φανταστούμε πόσο ειδυλλιακό και ινσταγκραμικό θα είναι το μέρος το καλοκαίρι, την ώρα που θα δύει ο ήλιος και θα είναι πλέον ανοιχτό, με την πισίνα και το πολύχρωμο bar του στον εξωτερικό χώρο να φαντάζουν πολύ περισσότερο ελκυστικά απ’ ό,τι στους παγωμένους 5 βαθμούς του Φεβρουαρίου.

Ο σεφ με καταγωγή από την Πρέβεζα, έχει φτιάξει ένα μενού που θέλει να βγάζει comfort αίσθηση και ταυτόχρονα να είναι δουλεμένο στην προετοιμασία του, χωρίς να μπερδεύει αυτόν που το επιλέγει. «Ο κόσμος δεν θέλει γεύσεις που δεν καταλαβαίνει, αναζητά κάτι οικείο πλέον» όπως μας λέει ο ίδιος και αυτό προσπαθεί να του δώσει. Εδώ και 1,5 μήνα, λοιπόν, το μενού υπηρετεί πλέον την ελληνική δημιουργική κουζίνα, με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, περιποιημένες και μεταφρασμένες σε πιάτα που θυμίζουν αυτά με τα οποία έχουμε μεγαλώσει, σε μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή.

Βασισμένος σε αυτή τη φιλοσοφία, λοιπόν, ετοίμασε ένα μενού που μας καλωσόρισε με προζυμένιο ψωμί με σίκαλη, με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας και μαριναρισμένες ελιές Καλαμών, φέρνοντας κατευθείαν την Ελλάδα στον ουρανίσκο. Η μοναδική ελληνική βουβαλίσια Burrata από την Κερκίνη (της οικογένειας Μπέκα), που συνοδευόταν από μια πολύ αρωματική κρέμα μυρωδικών υψηλής έντασης και ψητή ντομάτα, έκανε δυναμικό ξεκίνημα. Τα φρέσκα βότανα, η κάππαρη και το τσίλι σίγουρα ανέβασαν τα αρώματα και τις εντάσεις του πιάτου, αφήνοντας αίσθηση πληθωρικότητας. Το επόμενο πιάτο με την ελαφρώς καπνισμένη μελιτζάνα με καρύδι, ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης και τριμμένη φέτα, είχε μια πιο συγκρατημένη δυναμική με τα αρώματα και τις γεύσεις να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. To pairing έγινε με Κτήμα Καρανίκα και Brut Cuvee Speciale 2022, ένα υπέροχο αφρώδες από επιλεγμένα κλήματα Ξινόμαυρου και Ασύρτικου με φρουτώδες άρωμα.

Τα σκιουφιχτά με ταρτάρ γαρίδας Πρέβεζας, με μπισκ, ντομάτα και εστραγκόν, αν εξαιρέσουμε την υφή του ταρτάρ, ήταν ένα πράγματι comfort και νόστιμο πιάτο που πετύχαινε τον σκοπό του: Έδινε την αίσθηση ενός παραδοσιακού πιάτου ζυμαρικών με θαλασσινά σε μια σύγχρονη εκτέλεση και ταίριαξε με το κομψό ροζέ Idylle d’Achinos 2023 από La Tour Melas.

Στα πιο συμπαθητικά πιάτα του μενού που δοκιμάσαμε ήταν και η τρυφερή σφυρίδα φρικασέ από 10 χόρτα και βότανα με σαμπαγιόν με σαφράν, που «μπλέχτηκε» αρμονικά με το Sauvignon Blanc Fume 2023 του Κτήματος Άλφα. Το γεύμα έκλεισε με Χουνκιάρ Μπεγιεντί, με τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα και καπνιστή μελιτζάνα, μπεσαμέλ, με κύμινο και φρέσκια ντομάτα με ανατολίτικα μπαχάρια, που άφηνε κάτι από την αίσθηση του κυριακάτικου κοκκινιστού. Το Νάουσα 2020 του κτήματος Διαμαντάκος με τα κερασένια του αρώματα, του έκανε καλή παρέα.

Η παλέτα καθάρισε στο τέλος με σορμπέ πορτοκάλι με κρέμα αμυγδάλου, κρεμέ σαφράν και μαρέγκα, με το Μοσχάτο Ρίου Πατρών 2020 της Οινοποιίας Παρπαρούσης να χαρίζει έξτρα γλυκύτητα στον επίλογο.

Με κάποια δυνατά πιάτα και ορισμένα που ενδέχεται να χρειάζονται κάποιες προσαρμογές, το μενού σίγουρα θα εξελιχθεί εν καιρώ, ενώ σε δυο μήνες θα υποδεχτεί ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές γεύσεις και υλικά, που θα ταιριάξουν ιδανικά με τον ατμοσφαιρικό χώρο με την απρόσκοπτη θέα. Με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε όλες τις αισθήσεις. 

Info
10 Urban Roof Restaurant-Bar
Radisson Blu Park Hotel
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Αθήνα
+30 210 889 4550 | +30 6974 933 727
από 50 ευρώ/άτομο

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
jtasoni@naftemporiki.gr