Οι Rizes Gastro Taverna φέρνουν την καρδιά της Σαντορίνης στο πιάτο
Ένα νέο κεφάλαιο γράφεται στη γαστρονομική ταυτότητα της Σαντορίνης. Το Rizes Gastro Taverna δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένας ύμνος στις γεύσεις, τις μνήμες και τις ρίζες που μας ενώνουν.
Στην καρδιά της Καλντέρας, απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό των Φηρών, μια νέα γαστρονομική εμπειρία ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική, όχι απλώς ως χώρος εστίασης, αλλά ως ένας τόπος που αφηγείται την ιστορία του νησιού μέσα από τη γεύση, τιμώντας την κυκλαδίτικη κουζίνα με φρέσκια ματιά και βαθύ σεβασμό στην αυθεντικότητα. Στη Rizes Gastro Taverna του ομίλου AESTIAN GROUP η μαγειρική μετατρέπεται σε μέσο έκφρασης της τοπικής ταυτότητας, με υλικά που αναδύονται από τη γη και τις μνήμες μας.

Πρώτα απ’ όλα, όμως, η ατμόσφαιρα του Rizes είναι το πρώτο που θα σας τραβήξει την προσοχή, καθώς συνδυάζει τη γαλήνη του τοπίου με την ένταση της γεύσης. Η θέα στο ηφαίστειο και το Αιγαίο, σε συνδυασμό με τα ζεστά χρώματα του ηλιοβασιλέματος, συμπληρώνει την εμπειρία που προσφέρει η κουζίνα και κάθε πιάτο είναι ένας διάλογος ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν: παραδοσιακές συνταγές, φτιαγμένες με σύγχρονη προσέγγιση και δημιουργικότητα, αφηγούνται ιστορίες που αντηχούν από γενιά σε γενιά.

Πίσω από αυτή τη μοναδική γευστική πρόταση βρίσκεται μια ομάδα που ενσαρκώνει το όραμα της Rizes. Ο βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης Αλέξανδρος Μακρόπουλος ηγείται της κουζίνας με πάθος και γνώση, πλαισιωμένος από την πρωτοπόρο Head Chef Μαρία Σύλλα και τον εμπνευσμένο Θωμά Τενεκετζή, ενώ στην επιμέλεια των γλυκών, η Pastry Chef Ελένη Μανιά προσθέτει τη δική της σφραγίδα φαντασίας και δεξιοτεχνίας. Η ομάδα αυτή διαμορφώνει ένα μενού με ρίζες στην παράδοση και κλαδιά που αγγίζουν το σήμερα, αναδεικνύοντας προϊόντα όπως τα όσπρια, τα μυρωδικά, τα φρέσκα θαλασσινά, τα εκλεκτά τυριά και τα ελληνικά κρέατα, μέσα από τεχνικές που σέβονται τη φυσικότητα και την εποχικότητα.

Οι γεύσεις της Rizes Gastro Taverna είναι βαθιά ελληνικές, με έμφαση στην αγνότητα της πρώτης ύλης και στην απλότητα που δεν υποχωρεί ποτέ μπροστά στην επιτήδευση. Η μαγειρική της μετατρέπεται σε τελετουργία που ξυπνά τις αισθήσεις, από τις ζεστές, μαγειρευτές νοστιμιές μέχρι τις δροσερές, ευφάνταστες δημιουργίες. Χαρακτηριστικά πιάτα που ήδη κλέβουν τις εντυπώσεις είναι ρεβίθια σε πήλινο με πορτοκαλόφλουδα και φρέσκο μάραθο, φάβα με τσάτνεϊ κάππαρης και τουρσί κρεμμύδι, καλοκαιρινό ριζότο με σπανακόρυζο, γεμιστά με κουκουνάρι και αφρό φέτας, ανανεωμένη παστιτσάδα με κανελόνια και αρωματική μπεσαμέλ και σεβίτσε με τζίντζερ και νερό ντομάτας μεταξύ άλλων.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με επιδόρπια που τιμούν την παράδοση με ευρηματικότητα. Ο μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης συναντά τις τραγανές φλωρεντίνες, ενώ η σοκολατένια σφαίρα με Vinsanto και άγρια φρούτα αφηγείται τη δική της ιστορία, γεμάτη γλύκα και πολυπλοκότητα. Την εμπειρία συνοδεύει μια επιλεγμένη λίστα κρασιών από τους ιστορικούς αμπελώνες της Σαντορίνης, που προσδίδουν άλλη διάσταση στις γεύσεις, κάνοντάς τες να «μιλούν» με τη γη που τα γέννησε.
Μέσα από την απλότητα, την ποιότητα και το πάθος, η παράδοση της Σαντορίνης αποκτά νέα πνοή, ζωντανεύοντας σε ένα περιβάλλον όπου το σήμερα και το χθες γίνονται ένα.
Info
Rizes Gastro Taverna
Φηρά, Σαντορίνη
+30 22860 21885
[email protected]
Καθημερινά 6:00 μ.μ. – 1:00 π.μ.
Facebook | Instagram






