Τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας
Το ταϊλανδέζικο φαγητό, όσο εξωτικό και αν είναι, δε χρειάζεται συστάσεις. Πλέον μπορείτε να βρείτε ταϊλανδέζικα εστιατόρια στις περισσότερες δυτικές πόλεις, αλλά το ταϊλανδέζικο φαγητό στην ίδια την Ταϊλάνδη είναι μια διαφορετική εμπειρία. Ας δούμε τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα στο Πουκέτ.
Tom Yam Goong
Εδώ έχουμε να κάνουμε με το εθνικό άρωμα της Ταϊλάνδης, χάρη στη γενναιόδωρη χρήση των αρωματικών βοτάνων. Λεμονόχορτα, τίλιο, galangal και ασκαλώνια προσφέρουν τις μυρωδιές, με τσίλι και σάλτσα ψαριού να δίνουν το κάτι παραπάνω. Το κύριο συστατικό είναι jumbo γαρίδες και μανιτάρια. Η γεύση του είναι ένας μοναδικός συνδυασμός πικάντικου και ξινού και αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα για ένα γεύμα και ειδικά όταν συνδυάζεται με ρύζι μπορεί να γίνει ένα άξιο κυρίως πιάτο.
Kuay Tiew
Αυτή η σούπα noodles είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην κουζίνα της Ταϊλάνδης. Οι παραλλαγές στα συστατικά σημαίνει ότι θα μπορούσατε να το παραγγείλετε σε 10 διαφορετικά εστιατόρια και να έχετε 10 διαφορετικά πιάτα. Τα noodles είναι συνήθως λεπτά και σερβίρονται σε ζωμό με οποιοδήποτε βρώσιμο κρέας: χοιρινό, κοτόπουλο, βοδινό και θαλασσινά. Δε θα σταματήσετε μέχρι να τα δοκιμάσετε όλα.
Pad Thai
Gai Med Ma Moung
Καβουρδισμένο κάσιους, γλυκιά σάλτσα σόγιας, μέλι, σκόρδο και τσίλι μαζί με κοτόπουλο, και έχουμε ένα από τα καλύτερα πιάτα της Ταϊλάνδης. Το Πουκέτ ανεβάζει τον πήχη προσθέτοντας κάποια από τα καλύτερα κάσιους στον κόσμο που καλλιεργούνται τοπικά.
Som Tam
Geng Kheaw Wan Gai
Κοτόπουλο με πράσινο κάρυ. Και από όλες τις συνταγές με κάρι που υπάρχουν εκεί έξω, αυτή εδώ είναι από τις πιο πικάντικες. Μοιάζει πολύ με το ινδικό κάρυ, αλλά ξεχωρίζει προσθέτοντας γάλα καρύδας.
Tom Kha Gai
Kao Phad
Πρόκειται για τηγανητό ρύζι. Επιλέξτε συνοδεία από κρέας, γαρίδες και κοτόπουλο, προσθέστε αυγό, κρεμμύδια, σκόρδο και ντομάτες και έχετε ένα καλά κρυμμένο μυστικό της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Δοκιμάστε το με τσίλι για μια πιο πικάντικη εμπειρία.
Massaman Curry
Khao man gai
Αυτή είναι η απάντηση της Ταϊλάνδης στα βρετανικά fish and chips. Ένα πανταχού παρόν γεύμα που σερβίρεται κατά τη διάρκεια της μέρας σε εστιατόρια και υπαίθριους πάγκους. Το κοτόπουλο βράζεται ήπια μέχρι να μαλακώσει και μετά το νερό χρησιμοποιείται για να βράσει και το ρύζι. Αυτό σημαίνει ότι το khao man gai εκτός του ότι είναι πεντανόστιμο, είναι πλούσιο και σε χοληστερόλη. Σερβίρεται με ζωμό κοτόπουλου και γλυκόξινες σάλτσες και είναι το τέλειο σνακ του μεσημεριού.