Σοκολάτα, τσάι και μούρα κατά του διαβήτη

prasino-tsai
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Συστατικά που βρίσκουμε στη σοκολάτα, το τσάι και τα φρούτα της οικογένειας των μούρων φαίνεται πως βοηθούν τους διαβητικούς.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του East Anglia και του King’s College London, οι ανθοκυανίνες που ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών συνδέονται με καλύτερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μικρότερη αντίσταση στην ινσουλίνη σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη.

Παρ’ όλο που οι ιδιότητες των φλαβονοειδών έχουν συνδεθεί και στο παρελθόν με οφέλη στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, η εν λόγω μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition είναι η μεγαλύτερη που αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση αυτών των συστατικών που βρίσκουμε στη σοκολάτα, το τσάι και τα μούρα συνδέεται άμεσα με μικρότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Άλλες τροφές που επίσης βοηθούν είναι τα βότανα, το κόκκινο σταφύλι και το κρασί, οι οποίες συμβάλλουν και στην πρόληψη του διαβήτη.