Πέντε ιδέες για να απολαύσετε τις φράουλες αλλιώς
Τις περιμένουμε πώς και πώς και, όταν φτάνει η εποχή τους, τις απολαμβάνουμε όσο τίποτα άλλο. Κι αν ψάχνετε να βρείτε κι άλλους τρόπους να τις βάλετε στη διατροφή σας… ιδού!
Πλούσιες σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικές, γευστικές και γλυκές, οι φράουλες βρίσκονται στην εποχή τους. Δείτε 5 τρόπους για να τις απολαύσετε ακόμη περισσότερο.
Σε παρφέ: Καθαρίστε το κοτσάνι τους, πλύνετέ τες καλά και κόψτε τες στη μέση. Βάλτε τες σε 1 μπολ και καλύψτε τες με γιαούρτι, λίγη καρύδα και τριμμένα φιστίκια ή αμύγδαλα.
Στο πρωινό: Κόψτε τις φράουλες στα 2 ή στα 4 (αν είναι μεγάλες) και αναμείξτε τες με τη βρώμη σας και λίγο μέλι.
Στη σαλάτα: Κόψτε τες στη μέση και ψήστε τες στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (μπορείτε να τις αφήσετε μέσα στο φούρνο και για 1 ώρα –όσο περισσότερο τις αφήσετε, τόσο περισσότερο σιρόπι θα βγάλουν). Περιχύστε την πράσινη σαλάτα σας με το σιρόπι τους και προσθέστε κι αυτές, μαζί με ρόκα, φέτα, ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι.
Στο τοστ: Δοκιμάστε τες στο τοστ σας με τυρί κρέμα.