Τα καλύτερα στέκια για σούσι στην Αθήνα
Μοιάζει «δύσκολο» φαγητό μέχρι κάποιος να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι τρώει ωμό ψάρι. Μόλις, όμως, το δοκιμάσει… δεν έχει γυρισμό. Αν ανήκετε κι εσείς στους λάτρεις του είδους, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τις προτάσεις μας για ποιοτικό σούσι.
Προτιμάτε το sashimi ή μήπως το nigiri; Ή μήπως τα maki rolls είναι αυτά που σας κάνουν να αδειάζετε πιατέλες χωρίς δεύτερη σκέψη; Δεν λέτε ποτέ «όχι» σε λίγο sake και φασόλια σόγιας με χοντρό αλάτι; Όλα δείχνουν ότι η ιαπωνική κουζίνα σάς έχει κλέψει την καρδιά κι επειδή το σούσι χρειάζεται να είναι ποιοτικό και προσεγμένο για να είναι απολαυστικό και ασφαλές, δείτε πού στην Αθήνα μπορείτε να παραγγείλετε το καλύτερο.
The Sushi Bar, Νέο Ψυχικό/Παγκράτι, Π. Φάληρο
Με 19 χρόνια εμπειρίας στο σούσι στην πλάτη του και 3 καταστήματα (Νέο Ψυχικό, Παγκράτι και Παλαιό Φάληρο) σε όλη την Αθήνα, το Sushi Bar σάς προσφέρει περισσότερα από 110 διαφορετικά maki, nigiri και sashimi, με κάθε τι που θα φτάνει στο τραπέζι σας να είναι χειροποίητο, προσεκτικά διαλεγμένο και φιλεταρισμένο από τρεις sushi masters. Δοκιμάστε οπωσδήποτε σαλάτα με φύκια wacame, ζεστό καπνιστό σολομό, αγγούρι και τζίντζερ και νιώστε την απόλυτη εμπειρία σούσι με πεντανόστιμο sashimi τόνου με σάλτσα σόγιας. Κι αν είστε τολμηροί, βάλτε στοιχήματα για το πόσα rolls μπορείτε να φάτε με 22 ευρώ. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Sushi bar εδώ. Πληροφορίες: Γ. Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, 210 6729333-4, Στίλπωνος 2, Παγκράτι, 210 7524354, Άτλαντος 1, Π. Φάληρο, 210 9802111, κόστος: €25-30/άτομο, www.thesushibar.gr, https://www.facebook.com/THESUSHIBAR.GR
Μπορεί το καλοκαίρι να θέλουμε να κατευθυνόμαστε νότια, πιο κοντά στη θάλασσα, το Wagamama όμως μπορεί άνετα να μας «τραβήξει» προς τα βόρεια προάστια, στο Μαρούσι και την Κηφισιά, και να μας κάνει να μην μετανιώσουμε καθόλου που απαρνηθήκαμε το θαλασσινό αεράκι για λίγο σούσι…βορείων προαστίων. Η κουζίνα του ασιατική, που σημαίνει ότι θα βρείτε όποιου είδους σούσι τραβάει η ψυχή σας, υπέροχες σαλάτες με τζίντζερ, μοσχάρι και κόλιαντρο, τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και γαρίδες, στήθος κοτόπουλου με σάτσα κάρι, τούρτα με σάλτσα σοκολάτα wasabi, παγωτό και πολλές άλλες λαχταριστές γεύσεις. Μιας και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όμως, η καλύτερη επιλογή είναι λίγο δροσερό και θρεπτικό σούσι κι αν θέλετε σούσι χωρίς…ψάρι, δοκιμάστε τα chicken katsu maki, με κοτόπουλο, αγγούρι, πράσο και chili sauce. Πληροφορίες: Κασαβέτη 3, Κηφισιά, 210 8013100, Κηφισίας 37 και Σπύρου Λούη στο Golden Hall, 210 6836844, έως €30/άτομο, https://www.facebook.com/wagamama.greece, http://www.wagamama.com.gr/
Μια πολύ πρόσφατη είσοδος στο σούσι της Αθήνας, το Miyabi μάς εντυπωσίασε τόσο με τον εκλεπτυσμένο χώρο του στα νότια προάστια, όσο και με το ότι πίσω από το όνομά του «κρύβονται» ο Ελληνο-Ιάπωνας Kazuaki Shitamori, ένας από τους βασικούς εισαγωγείς και προμηθευτές πρώτων υλών ιαπωνικών και ασιατικών εστιατορίων στην Ελλάδα, αλλά και ο γνωστός Ιάπωνας sushi-chef, Masahide Isomoto. Αυτό σημαίνει αναπόφευκτα ότι θα φάτε σούσι, όπως ακριβώς πρέπει να είναι και αν είστε φίλοι των rolls, ζητήστε οπωσδήποτε τα μεγάλα futo-maki rolls Κάισεν Φουτομάκι με μαγιάτικο, αβγά χελιδονόψαρου, σολομό, τόνο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τυλιγμένα σε ρέβα. Τόσο η γεύση, όσο και το kingsize μέγεθός τους, θα σας κάνουν να αναρωτιέστε γιατί τόσα χρόνια δεν τιμούσατε την ιαπωνική κουζίνα, όπως έπρεπε. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Miyabi εδώ. Πληροφορίες: Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, 2108944845, €25/άτομο, https://www.facebook.com/MiyabiSushiDiningLounge?fref=ts
Άλλος ένας λόγος να ανεβείτε την Κηφισίας αντί να την κατεβείτε, είναι και το Rakkan, το οποίο προσφέρει fusion ιαπωνική κουζίνα σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον με βασική θεματική τον ιαπωνικό μινιμαλισμό. Με πλήθος ελαφριά πιάτα, αλλά και signature dishes με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Naruse Fumiaki και του σούσι σεφ Νίκου Χολέβα, στο Rakkan (που σημαίνει αισιοδοξία) μπορείτε να είστε πλήρως αισιόδοξοι ότι θα ζήσετε μια άκρως γευστική και απολαυστική βραδιά. Αν δεν ξέρετε τι να διαλέξετε, δοκιμάστε την επιλογή nigiri του σεφ κι αν θέλετε να το πάτε παραπέρα, την πιατέλα sashimi με φιλέτα που θα σας δροσίσει εν μέσω καλοκαιριού. Πληροφορίες: Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, 2108087941, €40/άτομο, https://www.facebook.com/RakkanBarLoungeRestaurant/info?tab=page_info, http://www.rakkanrestaurant.gr/
Αν πάλι θέλετε να επιχειρήσετε να φτιάξετε maki rolls μόνοι σας, δείτε όλη τη διαδικασία σε 9 βήματα εδώ.