Οι εχθροί του κρασιού: τι να μην τρώτε όταν το πίνετε
Μερικές γεύσεις αλλοιώνουν το κρασί και δεν σας αφήνουν να το απολαύσετε. Διαβάστε ποιες είναι για να τις αποφύγετε!
Eίναι μύθος ότι το κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας και το λευκό με τα λευκά κρέατα -δεν χρειάζεται να είστε κρεατοφάγοι για να απολαύσετε το κρασί. Τα ζυμαρικά, το ψωμί και όλα τα τυριά σίγουρα ενισχύουν την αξία ενός καλού ποτηριού, όσο οποιοδήποτε κομμάτι κρέας. Στην πραγματικότητα, μάλλον φαίνεται ότι το κρασί συνδυάζεται με τα πάντα! Ψάρια, καυτερά, γλυκά, ακόμη και χάμπουργκερ, ενώ καμιά φορά μοιάζει να μην έχει όρια. Και όμως! Υπάρχουν κάποιες γεύσεις που αναμφισβήτητα είναι εχθροί του κρασιού.
Οδοντόκρεμα: Μην βουρτσίσετε τα δόντια σας ή μην χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα αμέσως πριν δοκιμάσετε ένα δείγμα κρασιού. To βούρτσισμα των δοντιών ή η χρήση στοματικού διαλύματος μπορούν να καταστρέψουν όλη την εμπειρία. Ακριβώς όπως μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας πριν από ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι θα σας φέρει μια πικρή γεύση στο τέλος, το ίδιο θα γίνει αν συνδυάσετε οδοντόκρεμα με Ξινόμαυρο! Με αυτό δεν λέμε ότι οι πότες κρασιού δεν πρέπει ποτέ να φροντίζουν την στοματική τους υγιεινή, απλώς να την εντάξουν ανάλογα με το πρόγραμμα τους και τη λίστα κρασιών τους και κυρίως στο τέλος μιας δοκιμής ή ενός γεύματος.
Ξίδι: Στον κόσμο του κρασιού, το ξίδι πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με ένα μεγάλο «ΟΧΙ». Το ξίδι και το κρασί είναι ξεκάθαρα θανάσιμοι εχθροί! Για το λόγο αυτό, το ξίδι πρέπει να παραλείπεται, ακόμη και όταν πρόκειται για σαλάτα. Μία από τις καλύτερες εναλλακτικές είναι να χρησιμοποιηθεί το κρασί ως αναπληρωματικό του ξιδιού στο dressing μιας σαλάτας. Για παράδειγμα, αντί να χρησιμοποιήσετε σος βινεγκρέτ, φτιάξτε μια σος με λάδι, κρασί, και ό,τι καρυκεύματα θέλετε. Αυτό θα εμποδίσει το... salad bar σας, να αναμειχθεί με το μίνι μπαρ σας.