13+3 καλοκαιρινά cocktails εμπνευσμένα από το Αιγαίο
Shaker και Mixing Glass πήραν φωτιά για χάρη τού Click@Life! 13 barmen + 3 barwomen μάς ...δροσίζουν μέσα από τα ταξιδιάρικα cocktail τους, με έμπνευση από το πέλαγος που χαράζει τα καλοκαίρια μας.
Το cocktail ταιριάζει στο ελληνικό, μαγικό, ζεστό καλοκαίρι. Το ίδιο και το Αιγαίο με τα νησιά του. Γι αυτό αναθέσαμε σε 13 barmen και 3 barwomen να μεταφέρουν την αιγαιοπελαγίτικη δροσιά και γεύση, σε cocktails.
Cheers!
Κλαίρη Πλαστήρα από τα Boogaloo & Tabularasa στην Αντίπαρο
- 60 ml G' vine
- 25 ml σιρόπι από μέλι
- 20 ml χυμός λεμονιού
- 40 ml χειροποίητος πουρές βερίκοκο
- 30 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- dash lemon bitters
- dash grapefruit bitters
- top up Pimento
Εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία. Έχει όλες αυτές τις χαρακτηριστικές εικόνες του Αιγαίου και φυσικά της Ελλάδας γενικότερα.
Μάρφη Μπαλή από το Upupa Epops στα Κάτω Πετράλωνα (stay tuned)
- 50 ml απόσταγμα σταφυλιού
- 15 ml elderflower λικέρ
- 25 ml φρεσκο χυμό λεμονιού
- 20 ml σιρόπι ζάχαρης αρωματισμένο με φρέσκο ανανά
- 10 ml αλπουμίνη
- 5 ρόγες πράσινο σταφύλι
- 2 dashes amargo bitter
Πατάμε το σταφύλι στο σέικερ να βγάλει τους χυμούς του και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με κανονικό πάγο. Ανακινούμε καλά για 6-7 δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε ποτήρι σάουερ με ένα κομμάτι πάγου. Αρωματίζουμε με έλαια λεμονιού. Γαρνιτούρα: πράσινο σταφύλι ή φρέσκο, καραμελωμένο ανανά.
Ναταλία Λιβιτσάνου από το The Gin Joint στο κέντρο
- 50 ml Plymouth Gin
- 25 ml Del Professore Rosso Vermouth
- 10 ml Skinos Mastiha Spirit
- Σερβίρεται με γαρνιτούρα "υποβρύχιο" βανίλια με ροζ πιπέρι και Peycheaud's Bitters.
photo: Yiannis Velissaridis Photography / Asprimera Design Studio
Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος από το 9ΒΗΤΑ στο Χαλάνδρι
- 50 ml mastic dry
- 30 ml lemon juice
- 15 ml σιρόπι μπαχαρικών
- 20 ml σιρόπι από φυστίκι Αιγίνης
- 2 dashes orange bitters
Θάνος Ξυκής από το Bella Vespa στη Γλυφάδα
- 50 ml tequila blanco
- 20 ml σιρόπι από μέλι, μαστίχα & φράουλες
- 3 dash Peychaud bitter
- Αegean tonic
- Γαρνιτούρα: crushed violet
Νέαρχος Νοβάκος από το Spiti Cocktail bar στο Χαλάνδρι
- 60 ml Edinburgh Seaside Gin
- 120 ml 3cents Tonic
- Γαρνίρουμε με φρέσκο ginger, άγριο κρίταμο Ικαρίας, φλούδα λεμονιού και μια σταγόνα fish sauce.
photo: Παναγιώτης Τσετσέκος
Μανώλης Λυκιαρδόπουλος από το Odori στο κέντρο
- 30 ml skinos
- 25 ml limoncello cooked with dried roses
- 25 ml citrus cordial
- Top up agean threecents tonic
Παναγιώτης Αγγέλου από το Giraffe στην Πραξιτέλους
- 30 ml Skinos
- 20 ml Retsina Gold
- 15 ml Nardini Grappa
- 10 ml Σπιτικό σιρόπι μάραθου και στερεής θάλασσας
- 2 ml Essence σταφυλιού
- 1 dash απο Grappa αρωματισμένη με μάραθο, γλυκάνισο και κόλιανδρο
- Γαρνιτούρα βρώσιμα φύκια σε κοχύλι.
Θοδωρής Αναγνώστου από το CV Distiller στην Αθήνα
- 60 ml Chivas Regal 12
- 30 ml homemade fortified wine
(4 μέρη λευκό κρασί, 2 μέρη Metaxa 7 αρωματισμένο με περγαμόντο και 1,5 μέρος σιρόπι από θυμάρι) - 1 dash creole
Το θυμάρι, το περγαμόντο (κιτρικά στοιχεία), ο γλυκάνισος και το κεράσι από τα bitters, είναι γεύσεις και αρώματα που παραπέμπουν απόλυτα στα νησιά του Αιγαίου.
Άλκης Δεληγιάννης από το The Ritzy στον Χολαργό
- 40 ml λευκό ρούμι
- 20 ml μαστίχα
- 40 ml πουρέ ροδάκινο
- 30 ml λάιμ
- 15 ml σιρόπι τζίντζερ
- 15 ml σιρόπι ζάχαρη
- 2 dash angostura bitters
Λευτέρης Σοφαντζής από το Herodion hotel Athens στην Ακρόπολη
- 40 ml Cachaca
- 30 ml Gin
- 20 ml Mastiha
- 20 ml kumquat
- 25 ml λάιμ
- 40 ml ανανάς
- 20 ml grapefruit
- 10 ml ginger
- 15 ml hibiscus infused agave
Αντώνης Απέργης από το Jolie Μôme στο Μαρούσι
- 30 ml vodka
- 30 ml mastic
- 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- 30 ml sour cherry juice
- Red fruits jam
- Ground pepper
- 20 ml pimms
- Αλάτι
Γιώργος Μεγαλοκονόμος από το Noel στην Κολοκοτρώνη
- 50 ml Skinos
- 20 ml λικέρ Aζέν δαμάσκηνο Πολυκαλάς
- 20 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
- 10 ml σιρόπι ζάχαρης (1/1)
- 2 dash peychaud bitters
- Ασπράδι αυγού
Γαρνιτούρα αποξηραμένο δαμάσκηνο - Ψέκασμα με G' Vine Floraison.
Τζίμης Πατσούρας από το Tramp στο Γκάζι
- 30 ml gin
- 30 ml μαστίχα
- 30 ml φυσικό χυμό λεμόνι
- 20 ml σιρόπι βανίλιας
- Ένα barspoon μαρμελάδα σύκο
Αναστάσιος Τσάμης από το The Sowl στο Θησείο
- 50 ml Clement Rhum Canne Bleue
- 20 ml λάιμ
- 15 ml σιρόπι ζάχαρης
- 2 bar spoon olive brin
Aργύρης Βενιαμίν από το Noel στην Κολοκοτρώνη
- 4-5 Φύλλα βασιλικού
- 60 ml Μαστίχα
- 25 ml Λεμόνι
- 1 bps Αψέντι
- 2 Dash Smoked Orange bitters
ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]