Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά το τζίντζερ για κρυολόγημα και δυσπεψία
ΤΡΙΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025
Το τζίντζερ, γνωστό και ως πιπερόριζα, είναι γνωστό για την ικανότητά του να καταπραΰνει το στομάχι. Μπορεί, όμως, να προκαλέσει μεγαλύτερο κακό, αν το παρακάνετε.
Το τζίντζερ είναι μια από τις πιο γνωστές τροφές που μπορεί να καταπραΰνουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος, όπως η φλεγμονή στο λαιμό και η ελαφριά ρινική συμφόρηση. Επιπλέον, βοηθά στη ναυτία και στην ηρεμία του στομάχου και μπορεί να διευκολύνει τη χώνεψη μέσω ήπιας διέγερσης της παραγωγής χολής.

Το τζίντζερ δεν σκοτώνει ιούς, αλλά η ήπια αντιφλεγμονώδης δράση του και η ανακουφιστική επίδρασή του στο πεπτικό το κάνουν έναν χρήσιμο σύμμαχο κατά την περίοδο του κρυολογήματος.






