Γιατί πρέπει να βάλετε τις αγκινάρες στο πιάτο σας

agkinara
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Πέρα από ένα εξαιρετικό λαχανικό, η αγκινάρα αποτελεί κι ένα πολύτιμο φάρμακο. Όσο, λοιπόν, κι αν την αποφεύγατε μικροί, τώρα ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Η αγκινάρα αποτελεί μια σπουδαία διαιτητική και υγιεινή τροφή, που πρέπει να συμπεριλάβετε στο διατροφικό σας πλάνο, ειδικά αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην εποχή της. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά οι πιο σημαντικοί είναι:

  • Οι αγκινάρες έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό, με τα φύλλα να είναι εκείνα που προσφέρουν τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία μας
  • Είναι ένα φυσικό διουρητικό, που βοηθά την πέψη και τη βελτίωση της λειτουργίας της χοληδόχου κύστης, αλλά και στην ανακούφιση γαστρεντερικών προβλημάτων
  • Αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμμετέχει στη διατήρηση της υγείας των οστών
  • Αποδίδουν μόλις 47 θερμίδες στα 100 γραμμάρια και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στον έλεγχο της δυσκοιλιότητας, κάνοντας καλό στη σιλουέτα
  • Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο έντερο εμποδίζοντας την απορρόφηση τοξικών συστατικών των τροφών και οι ανθοκυανίνες τους, που είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, σχετίζονται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκινικών κυττάρων στο στήθος και με την εμπόδιση ανάπτυξης όγκων
  • Μας παρέχουν το 20% της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά, σε ποσότητα 100 γραμμαρίων, κάνοντας καλό στο ανοσοποιητικό
  • Οι ανθοκυανίνες της ωφελούν τη μνήμη και η βιταμίνη Κ που περιέχει, όταν βρίσκεται σε επαρκή επίπεδα στη διατροφή μας, βοηθά στη μείωση εμφάνισης βλαβών στους νευρώνες του εγκεφάλου