10 τρόποι για να...χαλάσετε τις διακοπές σας
Αν διαβάσετε τους παρακάτω τρόπους για το πώς μπορείτε να καταστρέψετε τις πολύτιμες διακοπές σας, δε χρειάζεται να σας πούμε πως τελικά πρέπει να κάνετε τα ακριβώς αντίθετα! Προς συμμόρφωση και κυρίως… προς αποφυγή!
Για να δημιουργήσετε το σκηνικό για όμορφες στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας, πρέπει να οργανωθείτε και να κοπιάσετε… Για να το διαλύσετε όμως, φτάνουν μερικές στρατηγικά λάθος «κινήσεις». Όπως, για παράδειγμα…
1. Να ξεχάσετε το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας
«Αγάπη μου, έχεις τα διαβατήρια;». «Νόμιζα ότι τα είχες πάρει εσύ»!!! Το να διαπιστώσετε ότι ξεχάσατε το διαβατήριό σας, ειδικά όταν έχετε πήξει στην κίνηση πηγαίνοντας προς το λιμάνι ή το αεροδρόμιο, είναι ένα από τα πιο χαζά συναισθήματα που μπορούν να σας τύχουν. Και δε μπορείτε να κατηγορήσετε κανέναν. Μολονότι λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης τα διαβατήριά μας έχουν πέσει σε ημι-αχρηστία, αν ξεχάσατε και την ταυτότητά σας, δεν πάτε ούτε μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, καθώς δύσκολα περνάει για ταυτότητα η κάρτα μέλους σας στον τοπικό αθλητικό σας σύλλογο.
2. Να είστε «αραχτοί»
«Μη σε νοιάζει, έχουμε χρόνο!». Ε… βασικά δεν έχετε καθόλου. Αργήσατε. Το έτερόν σας ήμισυ είχε δίκιο: είναι καλύτερα να έχετε πέντε ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο, παρά να μαθαίνετε, με άσχημο τρόπο, τη σημασία της διαχείρισης χρόνου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα κάνετε θάλασσα: να είστε στο έδαφος άλλης χώρας από αυτήν που βρίσκεται το αεροδρόμιο και να μη μπορείτε να διασχίσετε τα σύνορα λόγω έλλειψης εγγράφων,να κάνετε το πρόγραμμά σας μαντάρα ή ακόμα να πιείτε τόσο, που να φτάσετε «τσίμα – τσίμα» στο αεροδρόμιο και να χάσετε την πτήση σας.
3. Να πιείτε τα πάντα…
…και να γίνετε εκνευριστικοί και ενοχλητικοί για τους υπόλοιπους επιβάτες του οποιουδήποτε μέσου μεταφοράς χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι «ξενέρωτος» όποιος πιστεύει ότι το να «κατεβάζει» τα μπουκάλια ουίσκι ή τα σφηνάκια σε… ποσότητες πισίνας, πρέπει να γίνεται τουλάχιστον στην ασφάλεια του σπιτιού σου ή της περιοχής σου κι όχι στην άλλη άκρη του κόσμου. Ακόμη κι αν είστε 17 και νιώθετε ότι το έχετε ανάγκη, καλό θα είναι να το ξανασκεφτείτε. Η ηλικία δεν είναι δικαιολογία. Είστε αρκετά μεγάλοι για να καταλαβαίνετε τι είναι λογικό και τι όχι. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα γίνετε ο περίγελως όσων βρίσκονται γύρω σας.
4. Να περάσετε τα φύκια για… μεταξωτές κορδέλες
Κάντε έρευνα! Το ξενοδοχείο στο εξωτικό μέρος που επιλέξατε, μοιάζει πράγματι με τον παράδεισο σε μικρογραφία στο site του στο Ίντερνετ. Αλλά κανένας δεν έπαθε τίποτα να ρίξει μια ματιά και σε 2-3 εξειδικευμένα site για ταξίδια. Εσάς μπορεί να σας δείχνουν τον παράδεισο, αλλά θα είναι αργά όταν δείτε την ταμπελίτσα που λέει «προσοχή –κίνδυνος από καρχαρίες, γιγαντιαίες τσούχτρες και πειρατές», όταν φτάσετε στην παραλία για μπάνιο.
5. Να πιστεύετε ότι ο καιρός θα είναι πάντα τέλειος
Δόξα τω θεώ, το Διαδίκτυο έχει πια πρόβλεψη καιρού και για το πιο απομακρυσμένο σημείο της υφηλίου. Δε μπορεί να έχετε την απαίτηση να πάτε για μαύρισμα σε περιοχή και εποχή τυφώνων! Το να προσέξετε να μην πάτε σε μια περιοχή την εποχή που εξελίσσονται ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι σωτήριο απ’ όλες τις απόψεις…
6. Να αγνοείτε ή να χλευάζετε την τοπική ιδιοσυγκρασία
Το να συμπεριφέρεστε σαν τυπικός δυτικοευρωπαίος (και με μια δόση ελληνικού ωχαδερφισμού) δε θα σας κάνει ιδιαίτερα συμπαθή σε κοινωνίες που οι αναστολές τους βρίσκονται σε άλλα επίπεδα. Το ό,τι η χρήση μαλακών ναρκωτικών ή οι ερωτικές περιπτύξεις σε δημόσιο χώρο έχουν γίνει κάπως αποδεκτές στην Αγγλία ή την Ολλανδία, δε σημαίνει ότι έχουν γίνει και στη Σιγκαπούρη. Αυτά για να μη βρεθείτε αγκαλιά με τον αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας, προσπαθώντας να του εξηγήσετε ότι μπερδέψατε το Ντουμπάι με την Ibiza.
7. Να κάνετε «άνοστες» πλάκες με το προσωπικό του αεροδρομίου
Το να τεστάρετε τα όρια του χιούμορ του προσωπικού ασφαλείας του αεροδρομίου, όταν σας ρωτάει τι έχετε μέσα στη βαλίτσα, απαντώντας για πτώματα ή βατράχους που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, δεν είναι σίγουρο ότι θα τους διασκεδάσει. Ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου, αστειάκια στην αεροσυνοδό του τύπου «έχω μια βόμβα στο τσαντάκι μου» μπορεί να σας οδηγήσουν… πολύ μακριά καιτότε δύσκολα θα μαζεύετε τα ασυμμάζευτα…
8. Να πάρετε ένα μικρό «σουβενίρ» για το σπίτι
Κάθε χώρα έχει την πολιτική της απέναντι στις τοξικές ουσίες. Πάντως, καμία δεν επιβραβεύει αυτόν πουτις κουβαλάει μαζί του σε αεροδρόμια και λιμάνια. Ειδικά για τους νεότερους που καμιά φορά πέφτουν θύματα περιέργειας ή λάθος αντιλήψεων για το «χαλαρό»: με αυτά δεν παίζουμε, γιατί τα προβλήματα με το νόμο μας ακολουθούν, ακόμη κι αν βάλαμε μυαλό μετά από ένα στιγμιαίο λάθος.
9. Να μην έχετε κανενός είδους ασφαλιστική κάλυψη
Εντάξει, είναι επιπλέον κόστος και στους πιο πολλούς φαίνεται περιττό. Αλλά άνθρωποι είμαστε και το να χάσουμε κάτι ή το να μας συμβεί ένα μικροατύχημα μίλια μακριά από το σπίτι, είναι μέσα στη ζωή. Το να μείνουμε χωρίς δεκάρα τσακιστή και με το στόμα ανοιχτό στην άλλη άκρη του κόσμου, δεν είναι και ό,τι το καλύτερο… Των φρονίμων τα παιδιά λοιπόν…ξέρετε.
10. Να αφήσετε τα παιδιά στο σπίτι
Δεν εννοούμε το μικρό Γιαννάκη και τη μικρή Μαρία, που είναι 8 και 6 αντίστοιχα – προφανώς και θα τους πάρετε μαζί. Αν όμως μιλάμε για εφήβους, το «όχι, αποκλείεται να κάνουμε πάρτυ όσο θα λείπετε» σημαίνει «περιμένουμε 150 άτομα». Ας προσέχατε…