Πώς ο κορωνοϊός τονώνει την αλληλεγγύη στον πλανήτη

trofima-dorea-filanthropia
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ώθησε κάποια εστιατόρια και αξιοθέατα να δωρίσουν το φαγητό που περισσεύει.

Όπως συνέβη στη χώρα μας, έτσι και παγκοσμίως, ο κορωνοϊός έκλεισε πολλά κέντρα εστίασης, όπως καφέ και εστιατόρια κ.ο.κ. Πολλά, όμως, από αυτά βοηθούν την κοινότητα δωρίζοντας φαγητό που ειδικά αυτές τις ώρες για κάποιος είναι ακόμη πιο πολύτιμο.

Στη Γαλλία, οι ιδιοκτήτες του Paris bistro δώρισαν αγαθά αξίας χιλιάδων ευρώ σε υπαλλήλους και πελάτες πριν την καραντίνα, ενώ ο σεφ Jose Andres μετέτρεψε εστιατόριά του σε κοινωνική κουζίνα.

Η Ντίσνεϊλαντ στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι όσο παραμένει κλειστή, θα δωρίσει τα τρόφιμα που περίσσεψαν στην τοπική μονάδα Second Harvest Food Bank, ενώ η Quality Branded food group της Νέας Υόρκης με τα πολυτελή εστιατόρια θα δωρίσει επίσης τρόφιμα στην φιλανθρωπική οργάνωση City Harvest.

Μέσα στο γκρίζο των καιρών, λοιπόν, φαίνεται ότι η ανθρωπιά παραμένει, τουλάχιστον σε ένα σεβαστό ποσοστό.