Οι Μαλδίβες επιστρέφουν

maldibes
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Έτοιμες να υποδεχτούν διεθνείς τουρίστες είναι πλέον οι Μαλδίβες από τις 15 Ιουλίου.

Οι πιο δεινοί ταξιδιώτες που αγαπούν τα εξωτικά μέρη, μπορούν πλέον να βάλουν και τις Μαλδίβες στην ατζέντα τους, αφού ο μαγευτικός αυτός προορισμός στη νότια Ασία δεν θα βάλει σε καραντίνα τους υγιείς επισκέπτες, ούτε θα παράσχει αποδεικτικό αρνητικού τεστ για τον Covid-19 κατά την άφιξη.

Η χώρα, ωστόσο, συμβουλεύει όσους παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετό και δύσπνοια ή όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τις τελευταίες 14 ημέρες, να αποφύγουν το ταξίδι. Οι επισκέπτες που παρουσιάζουν συμπτώματα θα πρέπει να εξεταστούν με δικό τους κόστος και να μπουν υποχρεωτικά σε αυτοπεριορισμό.

Οι επισκέπτες θα πρέπει, επίσης, να έχουν επιβεβαιωμένη κράτηση σε ιδιοκτησία που είναι καταγεγραμμένη στο Υπουργείο Τουρισμού πριν το ταξίδι και θα πρέπει να συμπληρώσουν μια κάρτα υγείας στην πτήση.

Αναμένονται, επίσης, θερμομετρήσεις, χρήση μάσκας, τήρηση κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήση απολυμαντικού τακτικά στο αεροδρόμιο, αλλά και γενικότερα.

Από τις 15 Ιουλίου, θα επιτρέπεται στους επισκέπτες να διαμένουν μόνο σε νησιά θέρετρα και σε σκάφη, ενώ από 1η Αυγούστου θα επαναλειτουργήσουν οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία σε κατοικημένα νησιά.

Όπως και σε άλλους προορισμούς, έτσι και στις Μαλδίβες ισχύουν νέα πρωτόκολλα καθαριότητας και υγιεινής για την ασφάλεια όλων, ενώ στην πρώτη φάση, οι τουρίστες θα πρέπει μην αλλάζουν μέρη διαμονής.