Η νέα εποχή για το ταξίδι

taksidi-road-trip
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το τεράστιο «χτύπημα» που έλαβαν τα ταξιδιωτικά μας πλάνα από τον Covid-19 θα μας πάρει καιρό να το αποδεχτούμε. Ωστόσο, στη μετά εμβολίου εποχή, ανοίγονται νέοι ορίζοντες στον τρόπο που θα ταξιδέψουμε στο μέλλον και πολλοί ήδη κάνουν τις κρατήσεις τους.

Το παραλήρημα στο οποίο έχει οδηγήσει ο νέος κορωνοϊός τον πλανήτη, οδήγησε πολλούς ειδικούς στην πρόβλεψη ότι η πανδημία έχει 7 φορές μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πάρει χρόνια για κάποια κομμάτια της τουριστικής βιομηχανίας να ορθοποδήσουν, ειδικά αν οι μελλοντικοί ταξιδιώτες ανακαλύψουν ότι μπορούν να ταξιδέψουν πιο οικονομικά επιλέγοντας, για παράδειγμα, το κάμπινγκ, το road trip και άλλους εναλλακτικούς τρόπους ασφαλούς ταξιδιού, χωρίς συγχρωτισμό με άλλους που μπορεί να μας μεταδώσουν ασθένειες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του FinanceBuzz, τα καλοκαιρινά σχέδια διακοπών φαίνεται ήδη να έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του Covid-19 με την αμερικάνικη KOA, που ασχολείται με τις αποδράσεις και τη διαμονή στην ύπαιθρο σε όλη τη Βόρεια Αμερική, να αναφέρει κρατήσεις που ξεπερνούν τις προηγούμενες ακυρώσεις.

Τουλάχιστον στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη, οι ταξιδιώτες φανερώνουν μια τάση για δραστηριότητες που τους επιτρέπουν να απομακρυνθούν από το σπίτι, το οποίο για πολλούς έμοιασε με φυλακή λόγω καραντίνας, και να παραμείνουν, όμως, μακριά από άλλους ανθρώπους.

Σε αυτό το μοτίβο, αύξηση παρουσιάζουν και οι ενοικιάσεις RV με στόχο το κάμπινγκ και τα roadtrip, την ίδια στιγμή που το ενδιαφέρουν για ταξίδια με το αεροπλάνο μειώνεται.