Γνωρίστε μια από τις πιο παράξενες γέφυρες του κόσμου
Βρίσκεται στην Ινδία και φτιάχτηκε με ένα πολύ ξεχωριστό φυσικό υλικό.
Οι γέφυρες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι μιας πόλης, μικρότερης ή μεγαλύτερης ή ενός φυσικού τοπίου και όσο πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες είναι, τόσο αποτελούν από μόνες τους ένα αξιοθέατο.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την γέφυρα στο χωριό Cherrapunji στην πολιτεία της Meghalaya στην Ινδία, η οποία αντί για τούβλα, τσιμέντο ή έστω ξύλινες σανίδες, φτιάχτηκε με… ρίζες δέντρων και αποτελεί ένα από τα πιο υγρά μέρη του πλανήτη.
Όλα ξεκίνησαν όταν πριν χρόνια, η τοπική φυλή War-Khasis έμαθε πώς να χειρίζεται τις ρίζες των δέντρων, έτσι ώστε να μεγαλώνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας μπαμπού σαν υποστήριξη. Έτσι κατάφεραν να δημιουργήσουν την απολύτως φυσική γέφυρα, η οποία όσο οι ρίζες των δέντρων παραμένουν υγιείς, τόσο θα δυναμώνει και θα πυκνώνει, σαν ένας ζωντανός οργανισμός.
Σαν κι αυτή τη γέφυρα υπάρχουν και άλλες στην περιοχή, ενώ η συγκεκριμένη έχει μήκος μεγαλύτερο των 30 μέτρων και μπορεί να αντέξει το βάρος 50 ανθρώπων, σύμφωνα με μαρτυρίες επισκεπτών. Οι γέφυρες αυτές, από τη στιγμή που θα δημιουργηθούν, έχουν διάρκεια ζωής που κατά μέσο όρο φτάνει τα 500-600 χρόνια.