Πεζοπορία και scuba diving σε Αλόννησο και Σκόπελο με τους Comboride

alonnisos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Ανακαλύψτε τα πανέμορφα νησιά των Βόρειων Σποράδων περπατώντας τα και κάνοντας καταδύσεις για 9 ολόκληρες ημέρες, μαζί με την ομάδα Comboride.

Η πολύ δραστήρια ομάδα Comboride ετοιμάζει… διακοπές 9 ημερών στις Βόρειες Σποράδες, προκειμένου να ανακαλύψετε μαζί της την Αλόννησο με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της -το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στην Ελλάδα- και μαζί την γειτονική Σκόπελο. Ένα combo από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου που έχει στην ατζέντα του από διαδρομές σε μονοπάτια και νησιώτικα καλντερίμια, μέχρι ηλιοβασιλέματα πίσω από λόφους σε όμορφες παραλίες και απόκοσμα βράχια.

​Στην Αλόννησο σας περιμένουν κρυστάλλινα νερά, γκρίζα βράχια, μοναδικά τοπία και φυσικά το θαλάσσιο τιρκουάζ πάρκο της που αγάπησαν οι φώκιες. Έχει διακριθεί παγκοσμίως ανάμεσα στους κορυφαίους οικολογικούς προορισμούς και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της σκιαγραφείται από τον μεσαιωνικό οικισμό του Παλιού Χωριού με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και με θέα που κόβει την ανάσα. Κι από παραλίες; Αμάτρητες! Χρυσή Μηλιά, Άγιος Δημήτριος, Μεγάλος και Μικρός Μουρτιάς, Κοκκινόκαστρο, Λεφτός Γιαλός, Μαρπούντα, Μεγάλη Άμμος, Γιάλια, Αγάλου Λάκκα είναι μερικές από αυτές… Θα κολυμπήσετε επίσης στην υπέροχη θάλασσα του όρμου στο νησί της Κυρά Παναγιάς και στην Περιστέρα.

​Για τους λάτρεις των καταδύσεων μια βουτιά στα πλούσια νερά του νησιού που σφύζουν από θαλάσσια ζωή είναι μοναδική εμπειρία, κι αν δεν έχετε δοκιμάσει κάτι ανάλογο, ευκαιρία να το κάνετε.

Τι σας περιμένει σε αυτό το 9ήμερο ταξίδι;

  • «Ψαγμένες» πεζοπορίες σε απόμερες παραλίες, γραφικά ψαροχώρια και γωνιές ανέγγιχτες από τον μαζικό τουρισμό
  • Χαλάρωση στον ήλιο σ' ένα από τα ομορφότερα νησιά των Σποράδων
  • Diving Day με Scuba Diving, Snorkeling. Τα βαθιά κρυστάλλινα νερά σφύζουν από θαλάσσια ζωή. Τα δελφίνια και τα κοράλλια όπως το ροζ κοράλλι, κάνουν την Αλόννησο ένα ιδανικό καταδυτικό προορισμό παγκόσμιας αναγνώρισης. Ξεχωριστή η κατάδυση στο αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας.
  • Day Boat Trip στο Εθνικό Πάρκο Αλοννήσου στη μεγαλύτερη προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη
  • ​Night out στην Χώρα της Αλοννήσου. Ένα ταξίδι την πιο ωραία Χώρα των Σποράδων
  • Ένα Beach Sunset Party έκπληξη
  • Επίσκεψη στον νέο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης της MOm, για να μάθετε για τη Μεσογειακή φώκια και το απειλούμενο περιβάλλον της, αλλά και στο Κέντρο Ενημέρωσης Αλοννήσου & Ευαισθητοποίησης Κοινού, που θα σας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο του βυθού και του αρχαίου ναυαγίου της Περιστέρας με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.
  • ​Επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο Πειρατείας στην Ελλάδα. Σεντούκια, κανόνια, παλιοί χάρτες και μια σειρά από αντικείμενα, θα σας μεταφέρουν 400 χρόνια πίσω, όχι μόνο στην πειρατική ιστορία της Αλοννήσου, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου.
  • Οκτώ διανυκτερεύσεις  (εννιά ημέρες) στο καταπράσινο camping της Αλοννήσου ή σε δωμάτια κοντινά, με δικές σας σκηνές -το combo έχει διαθέσιμες για ενοικίαση σε όποιον θέλει. Το camping είναι 60m από την θάλασσα κι ελάχιστα έξω από το «Πατητήρι», λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού.
  • ​Λίγα 2κλινα δωμάτια όλα με δικό τους wc μπάνιο στο Πατητήρι.
  • ​Κάθε ημέρα ο κάθε ένας επιλέγει τη δραστηριότητα που θέλει να συμμετέχει​
  • Σημαντικό Tip! Η μάσκα θαλάσσης και τα βατραχοπέδιλα να μην λείπουν από την τσάντα σας. Ο βυθός της Αλοννήσου είναι πανέμορφος, γι' αυτό και θα γίνουν ειδικά sessions ελεύθερης κατάδυσης από πιστοποιημένο δύτη.
  • ​Οι στριφτές τυρόπιτες κερασμένες από το νησί

Η έγκαιρη συμμετοχή είναι απαραίτητη, καθώς πρόκειται για τον Αύγουστο και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Early Bird μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου στα 390 ευρώ και 420 στη συνέχεια.

Info
Comboride@Alonnisos
19-27/8