Απόδραση στις Σπέτσες: Πώς μπορείτε να τη μετατρέψετε σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία;

paradise-beach
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Το Poseidonion Grand Hotel, το εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών, σας υπόσχεται ένα μοναδικό καλοκαίρι γεμάτο γευστικές περιπλανήσεις και αξέχαστες εμπειρίες, με την ελληνική γαστρονομία και τη χαλάρωση στη φύση στο επίκεντρο.

Το πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού αποτελεί σίγουρα προορισμό και του Σαββατοκύριακου, αλλά και των διακοπών, με πολλές δραστηριότητες, γεύσεις, αξιοθέατα, παραλίες που «επιβάλλεται» να ανακαλύψετε, αλλά και πιο οργανωμένες εμπειρίες που θα χαρίσουν χρώμα στο καλοκαίρι σας.

Αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας των Σπετσών είναι αδιαμφισβήτητα και το ιστορικό ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel που μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής και χαρίζει αριστοκρατική αύρα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στο νησί, αλλά και στις διακοπές όσων το επιλέξουν, αποτελώντας ένα από τα πρώτα σημεία που βλέπει κάποιος κατά την άφιξή του.

Προσωποποιημένες ανέσεις και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου συνδυάζονται με εκλεκτές γαστρονομικές προτάσεις και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες καλώντας τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν την ξεχωριστή ομορφιά του καταπράσινου νησιού του Αργοσαρωνικού, μια ανάσα μακριά από την Αθήνα.

Η διαμονή μετατρέπεται σε εμπειρία
Η διαμονή στο Poseidonion Grand Hotel χαρακτηρίζεται από την αυθεντική φιλοξενία με την οποία έχει συνδέσει το όνομά του το ξενοδοχείο και την προσεγμένη φροντίδα κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Επιλέξτε ανάμεσα σε δωμάτια και σουίτες υψηλής αισθητικής που προσφέρουν μια αριστοκρατική αύρα και μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και εμπιστευτείτε την έμπειρη ομάδα του Ποσειδωνίου για να σχεδιάσετε μαζί μια αξέχαστη απόδραση σε ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά.

Ταξίδι στη γεύση
Με τη γαστρονομία να βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας του Ποσειδωνίου, τα εστιατόρια του ξενοδοχείου αποτελούν διαχρονικά αγαπημένους προορισμούς παρουσιάζοντας εμπνευσμένες προτάσεις με αγνές πρώτες ύλες και δημιουργικές πινελιές. Ο Executive Chef Θεολόγος Αμηράς στο τιμόνι της κουζίνας επιμελείται και φέτος τα ανανεωμένα μενού που προσφέρουν μια σύγχρονη οπτική στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, ενώ την ομάδα συμπληρώνουν με το ταλέντο τους ο  Sous Chef Αλέξανδρος Σοροβίγκας και ο Junior Sous Chef Παναγιώτης Μπούφης.

To εστιατόριο Library Brasserie αποτελεί σημείο συνάντησης καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, καλωσορίζοντας τους φιλοξενούμενους σε ένα ταξίδι αγαπημένων και οικείων γεύσεων. Από πληθωρικά σνακ όπως το flatbread με μανιτάρια, γραβιέρα με τρούφα, θυμάρι και ρόκα και vegan επιλογές όπως η πρωτότυπη vegan Caesar με τηγανητά μανιτάρια πλευρώτους, παρμεζάνα από Κάσιους και σάλτσα από διατροφική μαγιά μέχρι εμπνευσμένες συνταγές όπως το γιουβέτσι μπριάμ με λαχανικά από το Bostani, εσαλότ με μαύρη μπίρα και πράσινη ντομάτα τουρσί που αναδεικνύουν τους θησαυρούς της γης, ακόμη και οι πιο απαιτητικοί θα ανακαλύψετε γεύσεις που θα σας εντυπωσιάσουν.

Στο βραβευμένο On the Verandah η μεσογειακή κουζίνα βρίσκει την πιο νόστιμη εκδοχή της με εμπνευσμένες δημιουργίες εκλεπτυσμένων γεύσεων να πρωταγωνιστούν. Εκεί θα δοκιμάσετε δημιουργικά πιάτα με φρέσκα υλικά από το Bostani του Ποσειδωνίου, ψάρια εποχής και ελάχιστα επεξεργασμένες πρώτες ύλες συνθέτουν έναν κόσμο ανεπανάληπτων γευστικών περιπλανήσεων, συστήνοντας μια comfort αίσθηση του φαγητού. Στα must taste της κάρτας συγκαταλέγονται τα δίχρωμα καρότα γλασέ με κύμινο, κόλιανδρο, ταχίνι και ρόδι, το σπαγγέτι τόνου με σάλτσα πρασοσέλινο, bonito flakes, ρόκα και αβγοτάραχο Μεσολογγίου αλλά και το αρνίσιο καρέ γαλλικής κοπής με πουρέ κουνουπιδιού, ψητή αγκινάρα και σάλτσα από τον ζωμό του αρνιού. Ο επίλογος είναι φυσικά γλυκός με θελκτικά επιδόρπια όπως ο μπακλαβάς με κρέμα από φιστίκια Αιγίνης, γάλα εσπούμα με κάρδαμο, καραμελωμένα φύλλα και παγωτό φιστίκι και η πάβλοβα με μαρέγκα με γκανάζ γιαουρτιού, κομπόστα φράουλα με τζίντζερ, σορμπέ φράουλα και πούδρα raspberries.  Κι όλα αυτά σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό στην ιστορική βεράντα του Ποσειδωνίου με φόντο τον Αργοσαρωνικό.

Για ποτό και κοκτέιλ, θα μετακινηθείτε δίπλα, στο Palms Τhe Bar, όπου από νωρίς το απόγευμα, μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά cocktails αλλά και πρωτότυπους signature συνδυασμούς σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό στην αυλή του Ποσειδωνίου. Την εμπειρία συμπληρώνουν απολαυστικά bites και επιλογές sushi που έχουν επιμεληθεί ειδικά ο σεφ και η ομάδα του.

Επιστροφή στη φύση
Μια ξεχωριστή ολιστική εμπειρία από μόνο του, είναι το Bostani του Ποσειδωνίου, που ζωντανεύει μια αυθεντική farm-to-table κατάσταση, φέρνοντας στο πιάτο σας τα πιο φρέσκα προϊόντα από την παραγωγή του κτήματος. Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στην εξοχή των Σπετσών, η φάρμα του ξενοδοχείου σας υποδέχεται σε ένα γαλήνιο, καταπράσινο περιβάλλον και σας καλεί να γίνετε ένα με τη φύση. Τα υλικά συλλέγονται κατευθείαν από τη γη και δημιουργούνται ολόφρεσκα πιάτα γεμάτα από τα αρώματα και τις γεύσεις του νησιού. Παραδοσιακές συνταγές που ταυτίζονται με την ελληνική κουζίνα και την νησιωτική ταυτότητα, όπως τα γεμιστά, ο καγιανάς με σύγκλινο Μάνης και ο κόκορας κρασάτος με μαρουβά και λιαστή ντομάτα, παρουσιάζονται στην πιο αγνή μορφή τους μέσα στην καρδιά της σπετσιώτικης φύσης. Εδώ θα ζήσετε μια μοναδική al-fresco γευστική εμπειρία ανακαλύπτοντας τις γαστρονομικές παραδόσεις της Ελλάδας σε ένα πανέμορφο χώρο, ενώ θα δοκιμάσετε και τις ικανότητές σας μέσα από μαθήματα μαγειρικής με την καθοδήγηση των chefs του ξενοδοχείου.

Εμπλουτίστε την απόδρασή σας με εμπειρίες με την υπογραφή της ομάδας concierge του ξενοδοχείου
Μια επίσκεψη στις Σπέτσες επιφυλάσσει πολλά, αρκεί να έχετε τη διάθεση να τα ανακαλύψετε, με τη βοήθεια των ειδικών. Η ομάδα concierge του ξενοδοχείου μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό και να επιμεληθεί με κάθε λεπτομέρεια εμπειρίες που ανταποκρίνονται σε κάθε επιθυμία σας. Από τον γύρο του νησιού με ιδιωτικό καΐκι ή yacht, εξορμήσεις σε πανέμορφες παραλίες, βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού, μαθήματα ιστιοπλοΐας, ιππασία, περιπλανήσεις στα πλακόστρωτα σοκάκια και τα παλιά αρχοντικά αλλά και ταξίδια στην πλούσια ιστορία του τόπου, μέχρι ημερήσιες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς, όλα είναι εφικτά. Κι αν αγαπάτε τις θαλάσσιες αποδράσεις, το Water Panda, το σκάφος του ξενοδοχείου είναι η ιδανική επιλογή για να επισκεφτείτε τις κρυμμένες παραλίες του νησιού, αλλά και να απολαύσετε κοντινές αποδράσεις. Το πρόσφατα ανακαινισμένο sport convertible Bertram του 1984 με κομψά δερμάτινα καθίσματα και λεπτομέρειες από ξύλο teak θα γίνει ο αγαπημένος σας «σύντροφος» για τις εξορμήσεις σας στο νησί και την ευρύτερη περιοχή.

Χαλάρωση αστέρων
Κι αφού ζήσετε και γευτείτε το νησί, αρπάξτε την ευκαιρία για χαλάρωση σε έναν ξεχωριστό κόσμο ευεξίας στο Idolo Spa, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη γαλήνη της πισίνας ή να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των beauty experts. Την ίδια στιγμή οι εραστές της Τέχνης θα ανακαλύψετε μια μοναδική συλλογή έργων από την Artion Galleries που εκτίθενται τόσο στο χώρο της γκαλερί, όσο και στους χώρους του ξενοδοχείου καθώς και μια υπέροχη συλλογή κοσμημάτων από μια ομάδα ταλαντούχων σχεδιαστών με διεθνή παρουσία, μεταξύ των οποίων και η  Theodora D., Designer of the Year 2023, την οποία επιμελείται το Kiki & Eros Jewelry. Επίσης μια πρωτότυπη κολεξιόν ρούχων, κοσμημάτων και αξεσουάρ, ιδανικά για τις μέρες και τις νύχτες του καλοκαιριού στις Σπέτσες, φιλοξενείται στην Mageia Boutique by Ileana Makri.

Επισκεφτείτε τα venues σε όλο το νησί
Εκτός Ποσειδωνίου, μπορείτε να ανακαλύψετε τα εντυπωσιακά venues του ξενοδοχείου σε πανέμορφες τοποθεσίες σε όλο το νησί. Το «ζωηρό» Paradise Beach Club στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και η παραδοσιακή κατοικία Pine Estate στην ίδια περιοχή, το Bostani φωλιασμένο μέσα στην καταπράσινη φύση των Σπετσών καθώς και ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος Cine Titania εγγυώνται την απόλυτη επιτυχία κάθε εκδήλωσης, με την υπογραφή του Poseidonion Grand Hotel.

Αποτελώντας φάρο της ελληνικής φιλοξενίας από το 1914 όταν άνοιξε για πρώτη φορά της πόρτες του, το Poseidonion Grand Hotel υπόσχεται και αυτή τη σεζόν να χαρίσει συναρπαστικές εμπειρίες στις διακοπές σας, με φόντο το πανέμορφο νησί των Αρωμάτων.

Info
Poseidonion Grand Hotel
Ντάπια, Σπέτσες
22980 74553