Βουτιά στο Πόρτο Κατσίκι από ψηλά

porto-katsiki-leukada
ΤΡΙΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ανακαλύπτουμε μια από τις ωραιότερες παραλίες τόσο της Λευκάδας, όσο και της Ελλάδας, με τη βοήθεια του Θεόφιλου Μπάμπουλη και του Point of View.

Όσοι έχετε βρεθεί στη Λευκάδα, το Πόρτο Κατσίκι σίγουρα ήταν στη bucket list σας, ενώ πολλοί εκεί έξω επιλέγουν το όμορφο νησί του Ιονίου, ακριβώς για να δουν από κοντά τα γαλαζοπράσινα νερά αυτής της πανέμορφης παραλίας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που φιγουράρει σε πολλές λίστες του εξωτερικού με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας κοντά στο χωριό Αθάνι και αν την επισκεφτείτε Αύγουστο σίγουρα θα ταλαιπωρηθείτε τόσο στην προσέγγιση λόγω κίνησης, όσο και στο πάρκινγκ. Ο λόγος είναι ότι δρόμος από το Αθάνι μέχρι το Πόρτο Κατσίκι είναι στενός, με πολλές στροφές, δυσκολεύοντας τη διέλευση δύο αυτοκινήτων ταυτόχρονα. Αυτή την εποχή, ωστόσο, θα απολαύσετε σίγουρα το μπάνιο σας στα τιρκουάζ νερά του, με περισσότερη ηρεμία και ευκολία.

Η πρόσβαση γίνεται από το πάρκινγκ, κατεβαίνοντας κάποια σκαλιά (σαφώς λιγότερα από τους Εγκρεμνούς), ενώ καθημερινά καραβάκια φέρνουν τουρίστες για μπάνιο, ειδικά από το Νυδρί.

Την ονομασία Πόρτο Κατσίκι την έχει πάρει από τα κατσίκια που παλιότερα ήταν τα μόνα που μπορούσαν να φτάσουν ως εκεί. Ο σεισμός του 2015 «έθαψε» την παραλία κάτω από χώμα και βράχια, ωστόσο, όπως ανέφεραν και οι γεωλόγοι, η Φύση αποκατέστησε τη ζημιά.  

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.