Πετάμε πάνω από την Πρέβελη, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης

prebeli-kriti
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Συνεχίζουμε την αντίσταση στο φθινόπωρο με τη βοήθεια του Θεόφιλου Μπάμπουλη και του Point of View, που μας πάνε μια βόλτα πάνω από την υπέροχη παραλία Πρέβελη της Κρήτης.

Με ιστορία που πάει πίσω στο ’60 και ’70, όπου οι χίπηδες της εποχής την είχα κατατάξει ανάμεσα στις αγαπημένες τους, η Πρέβελη παραμένει κορυφαία επιλογή για μπάνιο στο νομό Ρεθύμνου της Κρήτης, τόσο για τα όμορφα νερά της, όσο και για το υπέροχο τοπίο που τα περιβάλλει.

«Πνιγμένη» στο πράσινο, στα νότια της Κρήτης, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, η Πρέβελη συνδυάζει ένα μαγικό φυσικό τοπίο. Στο τέλος του φαραγγιού, όπου περνάει και ο Κουρταλιώτης ποταμός και εκβάλλει στο φοινικόδασος, θα συναντήσετε το δέλτα, όπου εκεί ξεκινάει η μαγική τοποθεσία της Πρέβελης.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Κρυστάλλινα νερά, ανοιχτόχρωμη άμμος, φοινικόδασος 40 στρεμμάτων, ποτάμι, φαράγγι, όλες οι εκφάνσεις της φύσης σε ένα ονειρεμένο σκηνικό, προστατευόμενο από το δίκτυο Natura 2000.  

Σημειώστε ότι η παραλία είναι παρθένο μέρος και δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες και ότι στο τμήμα που εκβάλλει το ποτάμι, τα νερά είναι αρκετά πιο παγωμένα.

Μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο, ακολουθώντας τη διαδρομή για την ομώνυμη Μονή, κατεβαίνοντας στο τέλος ένα μονοπάτι περίπου 20 λεπτών. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε με καΐκι από τον Πλακιά ή το Δαμνόνι.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.