Διαμονή σε 5 cozy ξενοδοχεία και ξενώνες σε δημοφιλείς προορισμούς Ελλάδας

la-galba
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Οι χειμερινές αποδράσεις θέλουν τζάκι, ξύλο, ζεστασιά και παράδοση. Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τις ανάλογες επιλογές διαμονής σε 5 χειμερινούς και αγαπημένους προορισμούς.

Καλλιόπη στο Πάπιγκο, από 75 ευρώ τη βραδιά 
Το Πάπιγκο φημίζεται για την πλούσια Φύση του εκεί ψηλά στα Ιωάννινα χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων. Αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής και είναι άκρως χειμερινός προορισμός, στον οποίο θα ζήσετε από κοντά την ποικιλόμορφη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, θα θαυμάσετε την κορυφή της Τύμφης και θα γευτείτε ζεστή, comfort τοπική κουζίνα. Για διαμονή, το πετρόκτιστο Kalliopi βρίσκεται στο χωριό, σε υψόμετρο 1000 μέτρων και περιβάλλεται από ολάνθιστο κήπο, ενώ διαθέτει παραδοσιακό εστιατόριο και τα δωμάτια και οι σουίτες του έχουν ρουστίκ στιλ. Κι αν θέλετε να χαλαρώσετε ακόμη περισσότερο, σας παρέχει ποικιλία περιποιήσεων μασάζ και ευεξίας, ενώ οι πιο δραστήριοι μπορείτε να κάνετε ιππασία στη γύρω περιοχή.

La Galba,Νυμφαίο, από 75 ευρώ τη βραδιά με πρωινό 
Το Νυμφαίο δεσπόζει ως αρχοντικό βλαχοχώρι στις πλαγιές του όρους Βίτσι στη Φλώρινα, σε υψόμετρο 1350 μέτρα και εκτός από το πανέμορφο φυσικό του τοπίο, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους διατηρητέους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας και ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια, με ένα τοξωτό ξύλινο γεφυράκι να ενώνει δύο από τα πιο εντυπωσιακά αρχοντικά του χωριού. Ανακαλύψτε το Νυμφαίο με ορμητήριο τον ξενώνα La Galba, με στοιχεία παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής, τζάκι στο κοινόχρηστο Lounge και όλα αυτά μόλις 100 μέτρα από το κέντρο.

Mansion Theodora, Μακρινίτσα, από 50 ευρώ/βραδιά

Το βουνό των Κενταύρων ταιριάζει σε κάθε εποχή και τα Χριστούγεννα σίγουρα δεν μένουν εκτός, με τη Μακρινίτσα να είναι από τις πιο βολικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε, ως ένα από τα πρώτα χωριά που συναντάτε μπαίνοντας στο Πήλιο. Στη Μακρινίτσα θα πάρετε μια καλή γεύση Πηλίου, με τη μοναδική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική της, ενώ δεν θα σας λείψει τίποτα, αφού αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά και ιστορικά ορεινά χωριά της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι φημίζεται και για τον χαρακτηρισμό της «μπαλκόνι του Πηλίου». Εκεί θα βρείτε παραδοσιακούς ξενώνες σε πηλιορείτικα αρχοντικά, αλλά και μικρά ξενοδοχεία που εγγυώνται μια comfort διαμονή. Το αρχοντικό Mansion Theodora βρίσκεται λίγο πριν την κεντρική πλατεία του χωριού και προσφέρει πανοραμική θέα στο Βόλο και στον Παγασητικό Κόλπο, όπως επίσης και άνετα δωμάτια, παραδοσιακά διακοσμημένα και εξοπλισμένα σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και κάτι ιδιαίτερο για την εποχή: Χριστούγεννα με θέα θάλασσα.

Αντιγόνη, Νεοχώρι, Λίμνη Πλαστήρα από 85 ευρώ/βραδιά 

Η λίμνη Πλαστήρα φημίζεται για τα γραφικά χωριουδάκια που την περιτριγυρίζουν και το Νεοχώρι είναι ένα από τα πιο όμορφα, που μπορεί να αποτελέσει ιδανικό ορμητήριο για να την εξερευνήσετε, να δείτε το περίφημο Φράγμα Ταυρωπού, να κάνετε το γύρο της και να απολαύσετε το τοπίο που την περιβάλλει. Περάστε από τον καταρράκτη Ανθοχωρίου, επισκεφτείτε τη Μονή της Παναγιάς της Πελεκητής κι αν είστε δραστήριοι και ο καιρός το επιτρέπει, διάφορες δραστηριότητες όπως ποδήλατο βουνού, ιππασία, ορειβασία θα χαρίσουν στην απόδρασή σας… αδρεναλίνη. Στη συνέχεια μπορείτε να ξεκουραστείτε στο παραδοσιακό ξενοδοχείο Αντιγόνη, με υπέροχη θέα στη λίμνη, η οποία απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια, και δωμάτια με μπανιέρα-υδρομασάζ.

Nuca Guesthouse, Μέτσοβο από 65 ευρώ/βραδιά 
Το Μέτσοβο είναι μια εξαιρετική επιλογή που μπορείτε να κάνετε για χειμερινή απόδραση στα 1200 μέτρα υψόμετρο στις πλαγιές της Πίνδου, αν θέλετε να βρεθείτε σε ορεινό τοπίο με πλακόστρωτα δρομάκια, πέτρινα σπίτια, παραδοσιακές βρύσες, έντονη φύση και τσουχτερό κρύο, ακριβώς όπως το φανταζόσασταν. Εκεί θα συναντήσετε έντονο το τοπικό στοιχείο, με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τη βλάχικη γλώσσα που μιλούν πολλοί κάτοικοι, κάτι που σίγουρα θα σας ταξιδέψει μακριά από τις αστικές σας συνήθειες. Μην παραλείψετε μια βόλτα στον Αβερώφειο Κήπο, ένα πάρκο περίπου 10 στρεμμάτων με όλα τα είδη δέντρων της Πίνδου, προτού επιστρέψετε για ξεκούραση στον ξενώνα Nuca, σε μια όμορφη και βολική τοποθεσία στο Μέτσοβο. Από εκεί έχετε πολλές δυνατότητες για εξορμήσεις στη λίμνη Πηγών στα 20 χιλιόμετρα, στο Σπήλαιο Καστρίτσας στα 44 χιλιόμετρα, αλλά και στο Σπήλαιο Περάματος στα 46 χιλιόμετρα, μεταξύ άλλων.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]