Κάνουμε βουτιά στα ιαματικά λουτρά Πόζαρ

loutra-pozar
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Με λίγη τόλμη παραπάνω, μια βουτιά στα λουτρά Πόζαρ αυτή την εποχή ισοδυναμεί με εμπειρία ζωής.

Στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, τα λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία αποτελούν μια καλή αφορμή για να ανεβείτε βόρεια και να ζήσετε από κοντά την εμπειρία των ιαματικών πηγών Λουτρακίου.

Η λουτρόπολη βρίσκεται μέσα σ΄ ένα καταπράσινο δάσος, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 550 χιλιόμετρα από την Αθήνα και τη διασχίζει ο Θερμοπόταμος… όνομα και πράγμα. Οι ιαματικές πηγές αναβλύζουν σε υψόμετρο 390 μέτρων και δημιουργούνται από το νερό της βροχής, το οποίο εισχωρεί στο έδαφος σε μεγάλο βάθος, εκεί θερμαίνεται, στη συνέχεια ανεβαίνει ψηλότερα και σταδιακά εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα στοιχεία. Η θερμοκρασία των νερών παραμένει σταθερή στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώστε ότι φυσικά το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο και βοηθά στην καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών, ρευματοειδών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων.

Το κόστος για τη χρήση των εξωτερικών χώρων είναι 3 ευρώ για 30 λεπτά, ενώ για τις εσωτερικές πισίνες χρειάζεται ραντεβού, με κόστος 13 ευρώ τα 1-2 άτομα και 15 ευρώ τα 3 άτομα για 30 λεπτά.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.