Ημερήσια στην πανέμορφη, χειμωνιάτικη Δίρφη

dirfi-euboia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Με τη Δίρφη στο φόντο ντυμένη στα λευκά, το Αισθητικό Δάσος Στενής θα σας υποδεχθεί για μια μοναδική, εύκολη πεζοπορική εμπειρία με την παρέα των Active Sundays.

Μια ημερήσια που θα σας φέρει σε επαφή για μια ακόμη φορά με το μεγαλείο της φύσης, αυτή τη φορά στους πρόποδες της μεγαλοπρεπούς Δίρφης, ετοιμάζει η δραστήρια ομάδα των Active Sundays στο τέλος του Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 25/2, η ομάδα αναχωρεί για μια ήπια πεζοπορία στην αγαπημένη Δίρφη, που αν είστε τυχεροί θα απολαύσετε απαλό χιόνι.

Η διαδρομή ελίσσεται μέσα στο πανέμορφο, πυκνό δάσος έκτασης 500 εκταρίων στην κεντρική Εύβοια, που ανήκει στο οικολογικό δίκτυο Natura, με εναλλαγές σκηνικού, πότε σε κλειστό και πότε σε ανοικτό πεδίο, πότε σε κωνοφόρα και πότε σε φυλλοβόλα δέντρα, όλα μαγικά. Συνήθως αυτή την εποχή, το μαγευτικό τοπίο είναι ντυμένο στα λευκά, οπότε ακόμη κι αν έχετε ξανακάνει την ίδια διαδρομή, θα δείτε μια εντελώς διαφορετική οπτική του πανέμορφου αυτού δάσους.

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί για να είναι ιδανική και για αρχάριους με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τουλάχιστον τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό. ​Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα υπάρχουν στάσεις για ξεκούραση και καιρού επιτρέποντος θα απολαύσετε τη θέα προς το Αιγαίο και την χαρακτηριστικά κωνοειδή κορφή της Δίρφης, στο ορειβατικό καταφύγιο «Μιχάλης Νικολάου», που βρίσκεται στο διάσελό της.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας, σας περιμένει η γραφική Στενή με τις φημισμένες ταβέρνες και γλυκοπωλεία.

Info
Active Sundays@Δίρφη
25/2
κόστος 35,84 ευρώ/άτομο