Γευστική… εκδήλωση για τους απόρους στη Νότια Κορέα

south-korean-traditional-food-kimchi JEON HEON-KYUN
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Στη Νότια Κορέα, πραγματοποιείται κάθε χρόνο μια εκδήλωση για τους απόρους, κατά την οποία 3.000 εργαζόμενοι εταιρείας γαλακτοκομικών, φτιάχνουν το παραδοσιακό πιάτο Kimchi.

Περίπου 3.000 εργαζόμενοι εταιρείας γαλακτοκομικών στη Νότια Κορέα, φτιάχνουν Kimchi, ένα παραδοσιακό κορεάτικο πιάτο με λαχανικά, μπροστά από το Δημαρχείο της Σεούλ. Η ετήσια αυτή εκδήλωση, πραγματοποιείται για τη βοήθεια απόρων ατόμων.
Το Kimchi φτιάχνεται από λαχανικά τουρσί και συναντάται συχνά στα κορεάτικα γεύματα. Η ζύμωση των διαφόρων λαχανικών, που συμπληρώνονται από παστά ψάρια και άλλα καρυκεύματα, του δίνουν μια μοναδική γεύση, ενώ η καυτερή και πικάντικη γεύση του, ανοίγει την όρεξη.
Είναι, επίσης, ένα θρεπτικό πιάτο, με σημαντικές βιταμίνες, γαλακτικό οξύ, και ανόργανα άλατα.