Στους 3 πιο γραφικούς προορισμούς για οδήγηση βρίσκεται κι ένα ελληνικό νησί

kefalonia
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τους 20 πιο γραφικούς προορισμούς για οδήγηση της Ευρώπης και στην κορυφαία τριάδα βρίσκεται ένα αγαπημένο νησί του Ιονίου.

Το καλοκαίρι για πολλούς είναι η εποχή των ταξιδιών και των εξερευνήσεων και η οδήγηση είναι πάντα ένας βολικός τρόπος να ανακαλύψετε τις ομορφιές ενός τόπου. Ποια μέρη, όμως, είναι γραφικά και ιδανικά για οδήγηση, ώστε να τα απολαύσετε από το αυτοκίνητό σας; Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων DiscoverCars.com διεξήγαγε έρευνα σε μια λίστα με τους 20 κορυφαίους πιο γραφικούς προορισμούς οδήγησης στην Ευρώπη. Δημιούργησε αυτή την κατάταξη για 4η φορά φέτος αναλύοντας 250.000+ κριτικές από τους πελάτες της, συμπεριλαμβάνοντας μόνο τις πόλεις με το υψηλότερο σύνολο από κάθε χώρα και τοποθεσίες που είχαν συνολικά περισσότερες από 500 κριτικές.

Στην 3η θέση η Κεφαλονιά
Η Κεφαλονιά κατέλαβε την τρίτη θέση, με 728 παραθεριστές να βαθμολογούν με ένα μέσο όρο 9.13 για γραφικές διαδρομές. Η δημοτικότητα του νησιού το πήρε από τον όγδοο πιο γραφικό προορισμό για οδήγηση στον κόσμο το 2023, σημειώνοντας άνοδο πέντε θέσεων το 2024. Μιλώντας για τα ευρήματα, ο Aleksandrs Buraks, Επικεφαλής Ανάπτυξης στο DiscoverCars.com, σχολιάζει: «Η Κεφαλονιά είναι ένα πανέμορφο νησί που έχει τόσα πολλά να προσφέρει. Ένας Μεσογειακός παράδεισος, που συνδυάζει τον υπέροχο καιρό και την υπέροχη θέα του. Από τις φημισμένες παραλίες έως τις γραφικές ακτές, η εξερεύνηση του νησιού με το αυτοκίνητο είναι κάτι που πρέπει να κάνετε όταν μπορέσετε να ταξιδέψετε με τον δικό σας ρυθμό από την άνεση του δικού σας οχήματος. Χάρη στους ανθρώπους που έχουν πάει στην Κεφαλονιά- που είδαν τα αξιοθέατά της, κι έζησαν την εμπειρία - δεν υπάρχουν πιο αληθινοί ή καλύτεροι κριτές από τις εκατοντάδες κριτικές από τις οποίες συντάσσονται αυτή η έρευνα και η κατάταξη. Και μην βασίζεστε στο δικό μας λόγο - τα ευρήματα και οι προτάσεις μιλούν από μόνα τους».

Το DiscoverCars.com περιέγραψε επίσης μερικές από τις γραφικές διαδρομές για οδήγηση της Κεφαλονιάς, όπως η εξερεύνηση του λιμανιού του Αργοστολίου και του σπηλαίου της Μελισσάνης με το αυτοκίνητο - και οι δύο ιδανικές οικογενειακές εξορμήσεις για να ανακαλύψετε τι προσφέρουν αυτοί οι μαγευτικοί προορισμοί.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το Hobart, Αυστραλία. Η πρωτεύουσα της Τασμανίας ηγήθηκε του γραφήματος με έναν εκπληκτικά υψηλό μέσο όρο 9,25, ο οποίος δόθηκε από 1.189 κριτικούς. Στη συνέχεια, το Funchal της Πορτογαλίας ήρθε δεύτερο με πολύ υψηλή βαθμολογία 9,19 από 618 ανθρώπους. Η Ponta Delgada των Αζορών κατέλαβε την τέταρτη θέση. Εξασφάλισε μέσο όρο 9,09 από 4.623 χρήστες. Να σημειώσουμε, επίσης ότι η Λάρνακα της Κύπρου κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση, η οποία με τις αμμώδεις παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή εξασφάλισε έναν αξιοσέβαστο μέσο όρο 9,06 από 2.334 ταξιδιώτες.

Ολόκληρη η 20άδα:
Χόμπαρτ (Αυστραλία)
Funchal (Πορτογαλία)
Κεφαλονιά (Ελλάδα)
Ponta Delgada (Πορτογαλία – Νησιά Αζόρες)
Λάρνακα (Κύπρος)
Christchurch (Νέα Ζηλανδία)
Pointe-a-Pitre (Γουαδελούπη)
Μινόρκα (Ισπανία-Βαλεαρίδες)
Λανθαρότε (Ισπανία- Κανάρια)
Βουδαπέστη (Ουγγαρία)
Μόναχο (Γερμανία)
Keflavik (Ισπανία)
Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία)
Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική)
Nadi (Φίτζι)
Κρακοβία (Πολωνία)
Μπάρι (Ιταλία)
Plaisance (Μαυρίκιος)
Βιέννη (Αυστρία)

Μεθοδολογία
Το DiscoverCars.com χρησιμοποίησε περισσότερες από 250.000 κριτικές από τους πελάτες του. Οποιοσδήποτε προορισμός είχε λάβει πάνω από 500 κριτικές μετρήθηκε. Επιλέχθηκε μόνο η πόλη με την υψηλότερη κατάταξη από κάθε χώρα. Δημιουργήθηκε μια μέση βαθμολογία για τους παράγοντες αυτούς. Αυτοί οι αριθμοί συγκεντρώθηκαν για να δημιουργήσουν μια λίστα με τους 20 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως που προσφέρουν γραφικές διαδρομές για οδήγηση, όπως βαθμολογήθηκαν από ταξιδιώτες.

Το DiscoverCars.com υποστηρίζει τους ανθρώπους σε όλη τη διαδικασία ενοικίασης αυτοκινήτου, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Η εταιρεία βοηθά στην εύρεση του πιο κατάλληλου αυτοκινήτου, είτε πρόκειται για διακοπές, για περιπέτεια ή για επαγγελματικό ταξίδι, στην καλύτερη τιμή.