Τριήμερο στην Κρήτη με πεζοπορίες στον Ψηλορείτη και βουτιές στη θάλασσα

kriti-comboride
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Στις 21 Ιουνίου οι Comboride αναχωρούν για Κρήτη σε ένα τριήμερο γεμάτο καλοκαιρινές περιπέτειες.

Οι εμπειρίες που μπορεί να μαζέψει κάποιος στην Κρήτη είναι αμέτρητες, καθώς το μεγάλο μακρόστενο νησί με τους περήφανους σκληροτράχηλους κατοίκους έχει πανέμορφες παραλίες, υπέροχο φαγητό, αλλά και ψηλά βουνά σχηματισμένα από ασβεστολιθικά πετρώματα άγρια χαραγμένα από βαθιά φαράγγια χειμάρρους και κολύμπες.

Οι Comboride προσπερνούν αυτή τη φορά την πρωτοκλασάτη Σαμαριά και διεισδύουν παραμέσα στα αγριότερα στα άδυτά της, στον πέτρινο γίγαντα τον Ψηλορείτη, που από τα 2456 μέτρα αγναντεύει όλα τα πελάγη βόρεια νότια μα και το νησί από άκρη σε άκρη. Ο Ψηλορείτης κρύβει εντυπωσιακά τοπία άγριας ομορφιάς, μοναδικά σπήλαια, καρστικούς σχηματισμούς, βαθιά φαράγγια, μικρά οροπέδια, δάση, χωριά στην άκρη του γκρεμού και γυμνές αλπικές ζώνες να συνθέτουν το ανεπανάληπτο σκηνικό. Υπάρχουν, μάλιστα, 5 κορυφές πάνω από τα 2000 μέτρα, Τίμιος Σταυρός (2456m), ο Αγκαθιάς (2424m), η Στολίστρα (2325m), το Βουλωμένου (2267m) και ο Κούσακας (2209m).

Oι παραλίες του Νότου στην αγκαλιά του Λιβυκού είναι επίσης ένα από τα highlight της απόδρασης, με επιλεγμένες πεζοπορίες και κολύμπι σε πολλές υπέροχες θάλασσες με κρυστάλλινα νερά και κρυμμένα διαμάντια. ​Η θάλασσα της Τριόπετρας και του Αγίου Παύλου βρίσκονται στα πιο όμορφα σημεία της νότιας Κρήτης.

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα Μάταλα και τις σπηλιές των Hippies και να μεταφερθείτε νοητά στο παρελθόν της χίπικης φιλοσοφίας απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την φυσική ομορφιά του τοπίου. Νότια από τα Μάταλα, βρίσκεται και το εκπληκτικό μικρό φαράγγι του Αγιοφάραγγου με το ψηλό βοτσαλάκι και τα καθαρά κρυστάλλινα νερά, που θα σας θυμίσει καρτ ποστάλ.

Από το trip δεν θα λείπει και η Φαιστός, με τα απομεινάρια του μεγάλου κέντρου του αρχαίου πολιτισμού.

​Πρόκειται για ένα συνδυαστικό road trip με πεζοπορίες σε βουνό και θάλασσα, που απ' ό,τι φαίνεται θα είναι ο πιο δυναμικός πρόλογος του φετινού καλοκαιριού.

Info
​Comboride@Κρήτη
21-24/6
κόστος 380-410 ευρώ