Βουτιά στα καταγάλανα νερά του Ζόρκου στην Άνδρο

zorkos-andros
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Ένα από τα πιο κοντινά νησιά των Κυκλάδων, κρύβει παραλίες-διαμάντια που πρέπει να ανακαλύψετε.

Οι Κυκλάδες απέχουν μόλις 2 ώρες με το συμβατικό πλοίο και 1 ώρα με το ταχύπλοο από το λιμάνι της Ραφήνας, με την Άνδρο να μας συστήνει μια διαφορετική άποψή τους. Ένα κυκλαδίτικο νησί που δεν έχει την άγονη χροιά που γνωρίζουμε, αλλά απεναντίας διαθέτει φαράγγια, πλαγιές με βλάστηση, καταρράκτες, η Άνδρος καταφέρνει να συνδυάσει τη νησιώτικη ομορφιά, με την κυκλαδίτικη απόχρωση, με πράσινο και φυσικά με ωραίες παραλίες.

Ανάμεσα στην παραλία του Αγίου Πέτρου, το Βιτάλι, τη Χρυσή Άμμο, της Γριάς το Πήδημα, την Κολώνα και πολλές ακόμη, η παραλία Ζόρκος είναι σίγουρα μια από τις κορυφαίες της. Στα βορειοανατολικά του νησιού, μετά το Βαρίδι, ο Ζόρκος έχει διάφανα κρυστάλλινα νερά και μια μεγάλη αμμουδιά για να χαλαρώσετε, η οποία διαθέτει το οργανωμένο σημείο της, αλλά είναι και ελεύθερη, για όσους θέλουν περισσότερη ησυχία και απομόνωση.

Καλύπτει επίσης τα γούστα όλων, αφού σε ένα μέρος της θα βρείτε χρυσαφένεια άμμο και σε άλλο βότσαλα, με φυσική σκιά από τα βράχια και beach bar για τα απαραίτητα. Το μέγεθός της σας εγγυάται ότι θα έχετε τον χώρο σας, ενώ υπάρχει κοντά και ταβέρνα για τις λιγούρες μετά το μπάνιο. Κι αν έχετε όρεξη για περιπέτειες και ανακαλύψεις, επισκεφτείτε και το σπήλαιο Τρύπες, το οποίο αποτελεί θαύμα της φύσης.

Τι άλλο θα κάνετε στην Άνδρο εκτός από μπάνια;

  • Βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια και την ενετική αύρα της Χώρας στα ανατολικά του νησιού, όπου θα συναντήσετε έντονο το πολιτιστικό στοιχείο.
  • Βραδινή εξόρμηση στο Μπατσί, ένα αμφιθεατρικά σχεδιασμένο, παραδοσιακό χωριό, που τα καλοκαιρινά βράδια μετατρέπεται στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης του νησιού.
  • Περιήγηση στην περιοχή του Κορθίου, σε μια εύφορη κοιλάδα με ένα επιβλητικό φαράγγι και άφθονα τρεχούμενα νερά. Εκεί δεσπόζει το Κάστρο Φανερωμένης, μια παλιά μεσαιωνική οχύρωση, με εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο πέλαγος. Στο Κόρθι θα βρείτε πολλές όμορφες αμμουδερές παραλίες, με πιο γνωστή της Γριάς το Πήδημα.
     

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.