Kinsterna Hotel: Το διαμάντι της Μονεμβασιάς για διαμονή-εμπειρία μέσα στη φύση

kinsterna
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Η ατμόσφαιρα της Μονεμβασιάς είναι μοναδική στην Ελλάδα και το Kinsterna Hotel με τη βαθιά του ιστορία, δεν θα μπορούσε να μην τη μεταφέρει στην εμπειρία διαμονής που προσφέρει.

Η Μονεμβασιά συστήνει μια διαφορετική απόδραση για το καλοκαίρι, βολική καθώς μπορείτε να την προσεγγίσετε οδικώς στο δικό σας χρόνο, μα ταυτόχρονα μαγική, περικλείοντας μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στα τείχη της βυζαντινής καστροπολιτείας της, στα νότια της Πελοποννήσου στο νομό Λακωνίας. Ένας τόπος ρομαντικός, με πανέμορφα γραφικά σκαλάκια και σοκάκια, με φόντο τη θάλασσα, με την ακατοίκητη Άνω Πόλη, αλλά και το Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, στο ψηλότερο σημείο της. Κι αν μπορείτε να κρατήσετε αυτή την ατμόσφαιρα στη διαμονή σας, η εμπειρία ανεβαίνει επίπεδο. Κι εδώ έρχεται το Kinsterna Hotel να ολοκληρώσει το ταξίδι σας σε αυτό τον ονειρικό προορισμό.

Στα 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μονεμβασιάς, στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, στην άκρη του κτήματος Ιμπραήμ Μπέη, το Kinsterna γράφει ιστορία στη διαμονή του τόπου, μέσα σε μια έκταση 100 στρεμμάτων με πλούσια φύση, με θέα το κάστρο. Αιωνόβιες ελιές, εσπεριδοειδή και κυρίως ο παλιός πορτοκαλεώνας που παράγει τα φημισμένα πορτοκάλια της Μονεμβασιάς, οπωροφόρα δέντρα από τις αρχές του 19ου αιώνα, επιβλητικά κυπαρίσσια, υπερμεγέθεις αιωνόβιοι ευκάλυπτοι, περιβόλια με κηπευτικά, καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά και βότανα, όλα αυτά περιβάλλουν την πανέμορφη τοποθεσία του Kinsterna που εγγυάται την απόλυτη διαμονή ξεκούρασης και χαλάρωσης στο φυσικό περιβάλλον.

Βιωματική γνωριμία με την ιστορία του
Ένα σημαντικό κομμάτι του Kinsterna είναι και η ιστορία του, την οποία θα μάθετε και θα αισθανθείτε κατά τη διαμονή σας εκεί. Για να πάρετε μια μικρή γεύση, να σας πούμε ότι στην περιοχή των αμπελώνων είχαν κάνει απόβαση οι Βενετοί το 1689, ενώ ο βασικός χώρος του ξενοδοχείου έχει περάσει πολλά, από σεισμούς και πολέμους, μέχρι πολιορκίες και επιδρομές πειρατών. Όλα αυτά αναπόφευκτα έχουν χαρίσει μια μοναδική φυσιογνωμία στο ιστορικό boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων, το οποίο καταφέρνει και συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με βαθιά λακωνικό πνεύμα.  

Η απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας
Με έμφαση στη λεπτομέρεια, διακριτική πολυτέλεια, αρχιτεκτονική πιστή στην ιστορικότητα, που δίνει βάση την υπηρεσία της ιδιωτικότητας, και με προσωπικότητα που μαρτυρά το παρελθόν του αρχοντικού, η διαμονή στο Kinsterna μετατρέπεται σε εμπειρία ζωής. Ανάμεσα στα στενά δρομάκια και τα κατάφυτα περιβόλια σας περιμένει μια σειρά από κατοικίες και δυο υπέροχες βίλες, με χώρους διαμονής εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, μακριά από τα τυποποιημένα και τα συνηθισμένα. Χειροποίητη «δαντέλα» στους τοίχους, ανάγλυφα κεφαλάρια, ξύλινες οροφές, πολυτελή μαρμάρινα μπάνια, παραδοσιακά ξύλινα παραθυρόφυλλά και πόρτες, άριστης ποιότητας λινά είναι μερικά μόνο από τα σημεία που επιβεβαιώνουν την ισορροπία ανάμεσα στο vintage και το μοντέρνο. Σε αυτό το μοτίβο, οι επιλογές σας κυμαίνονται από Double room 17 έως 25 τετραγωνικά μέτρα για 2 άτομα, μέχρι Master Residence 90-100 τετραγωνικών μέτρων για 2 έως 6 άτομα και φυσικά την Kinsterna Pool Villa 120 τετραγωνικών μέτρων με κοινόχρηστη πισίνα με διαχωριστικό για απόλυτη ιδιωτικότητα και θέα στο βουνό, αλλά και στη θάλασσα.

Γεύσεις Ελλάδας και Μεσογείου
Η εμπειρία στο Kinsterna ολοκληρώνεται στο… πιάτο, στα προσεγμένα εστιατόριά του.

  • Στη βραβευμένη Sterna στην καρδιά του ιστορικού κτιρίου του κτήματος, γύρω από τη βυζαντινή στέρνα, θα απολαύσετε fine dining σε μαγευτικό σκηνικό, μέσα από ένα degustation μενού σε συνεργασία με τον όμιλο Τραστέλη και τα στελέχη της Michelin-άτης Σπονδής. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μάλιστα, πραγματοποιούνται εδώ και γαστρονομικές βραδιές με σεφ με αστέρια Michelin.
  • Οι Mouries είναι το all-day εστιατόριο του Kinsterna για πιο σπιτικές και comfort γεύσεις με αυθεντικότητα και άρωμα Μεσογείου, με φρέσκες και ντόπιες πρώτες ύλες. Τοπικά τυριά, φρέσκο κρέας από τα ορεινά χωριά του Πάρνωνα και ψάρια ημέρας συμπληρώνουν τον κατάλογο πρώτων υλών, χάρη στη συνεργασία του Kinsterna Hotel με τοπικούς παραγωγούς και ψαράδες.
  • Όσοι αναζητάτε κάτι πιο παραδοσιακό, θα κλείσετε το τραπέζι σας στην ταβέρνα λινός σε υπαίθριο χώρο, με το ομώνυμο πατητήρι, το παλιό πέτρινο λιοτρίβι και τον πέτρινο ξυλόφουρνο. Φρέσκες σαλάτες, ζυμωτό ψωμί, λαχανικά από τα μποστάνια, ντόπια κρέατα σιγομαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο και οικείες παραδοσιακές γεύσεις ανάμεσα σε κυδωνιές, ροδιές και κληματαριές, σας περιμένουν δυο φορές την εβδομάδα.

Η εμπειρία συμπληρώνεται στα bar του Kinsterna

  • Στο Belvedere bar με θέα ελιές, αμπελώνες και θάλασσα, θα απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί από τα κελάρια του Kinsterna Hotel, ένα φλιτζάνι τσάι του Πάρνωνα από βότανα της ελληνικής φύσης, φρεσκοαλεσμένο καφέ και χαλαρωτικά κοκτέιλ. Εδώ μπορείτε να οργανώσετε και ιδιωτικό δείπνο, κοκτέιλ πάρτι αλλά και το άνοιγμα ενός γαμήλιου πάρτι.
  • Στο μουριές bar σας περιμένουν αγαπημένα ροφήματα, εκλεκτά κρασιά και κοκτέιλ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο στη ζεστή ατμόσφαιρα του εσωτερικού χώρου, όσο και στην εντυπωσιακή βεράντα με συντροφιά τη θέα του αμπελώνα, των ελαιόδεντρων και του αιγαιοπελαγίτικου γαλάζιου. Στο εσωτερικό μπαρ θα δείτε και τον παλιό αποστακτήρα, που αποτελεί πλέον το κύριο διακοσμητικό στοιχείο και θα σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο.
  • Στο Pool Bar δίπλα στην πισίνα ενηλίκων, τα κοκτέιλ που ξεχειλίζουν από νότες φρέσκων φρούτων σας περιμένουν, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και το χειροποίητο τσίπουρο.

Και χαλάρωση και περιπέτεια για όλα τα γούστα
Είτε είστε πιο ανήσυχα πνεύματα, είτε πιο χαλαρά, στο Kinsterna Hotel θα βρείτε τις δραστηριότητες που σας ταιριάζουν, αν θέλετε να ζήσετε καλύτερα τον τόπο και να ρουφήξετε εμπειρίες. Από ψήσιμο χωριάτικου ψωμιού, ιππασία, επίδειξη μελισσοκομίας, παρασκευή σαπουνιού ελαιολάδου, μέχρι ψάρεμα με καΐκι, βόλτα με σκάφος στην παραλία Ντάμου και το λιμάνι Γέρακα ή τον γύρο του βράχου της Μονεμβασιάς, κηροποιία, ποδηλατάδα, γευσιγνωσία κρασιού και πολλά ακόμα που βρείτε εδώ για να διαλέξετε με βάση τις επιθυμίες σας.

Για την απόλυτη χαλάρωση, ωστόσο, θα κατευθυνθείτε στο Spa του Kinsterna για βιολογικές θεραπείες βασισμένες σε φυσικά προϊόντα του κτήματος, όπως το ελαιόλαδο, το μέλι και τα σταφύλια. Μια από τις δημοφιλέστερες θεραπείες απολέπισης είναι το «Grape Expectations», με αιθέρια έλαια και σπόρους σταφυλιού από τα αμπέλια, καθώς και το μασάζ αποτοξίνωσης με μέλι που προσφέρει όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες του βουνίσιου μελιού από τον Πάρνωνα. Η ολιστική, signature θεραπεία προσώπου και σώματος “The Secret of Olive Oil Essences” με ελαιόλαδο και άλλα φυσικά συστατικά είναι επίσης μια εμπειρία που ανανεώνει το σώμα να αναζωογονεί το πνεύμα.

Εξερεύνηση του τόπου
Με ορμητήριο το Kinsterna, που δύσκολα θα μπορέσετε να αποχωριστείτε, μπορείτε να κάνετε τις εξορμήσεις σας στις γύρω περιοχές και να ανακαλύψετε υπέροχες παραλίες. Η Ελαφόνησος είναι μια κοντινή απόδραση από τη Μονεμβασιά, περίπου 20’ μέχρι το λιμάνι της Πούντας από όπου αναχωρεί το βαπόρι για την Ελαφόνησο. Η παραλία της Πούντας είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, ενώ γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο θα βρείτε και στην παραλία του Μάγγανου. Τα Αμπελάκια είναι από τις ομορφότερες οργανωμένες παραλίες, μόλις 5 λεπτά από το αρχοντικό, ενώ στα 5 χιλιόμετρα στον οικισμό Καστέλλα θα βρείτε 3 έρημες και ελεύθερες παραλίες. Για κολύμπι με θέα τον βράχο της Μονεμβασιάς θα πάτε στο Πορί κι αν θέλετε κάτι πιο οικογενειακό, η Πλύτρα σας περιμένει, οργανωμένη και με ρηχά κρυστάλλινα νερά. Με το σκάφος του Kinsterna θα απολαύσετε και την απόμερη παραλία του Ντάμου που δεν είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο.

Αξιοθέατα που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας είναι εκτός από το κάστρο της Μονεμβασιάς, το Σπήλαιο της Καστανιάς με εντυπωσιακά πετρώματα και σταλαγμίτες, το Παυλοπέτρι που είναι η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου, ο υδροβιότοπος Γέρακα με το εντυπωσιακό φιορδ, το Απολιθωμένο Δάσος ανατολικά της Νεάπολης, η Μάνη και πολλά ακόμα.

Αξιοποιήστε τις προσφορές που θα βρείτε εδώ και ζήστε ένα μαγικό καλοκαίρι, φορτωμένο με αναμνήσεις όπως μόνο το Kinsterna ξέρει να δημιουργεί.

Info
Kinsterna Hotel
Άγιος Στέφανος, Μονεμβασιά 
(+30) 27320 66300