Το Radisson Blu Park συνδυάζει τέχνη και κοκτέιλ σε μια όαση μέσα στην πόλη

radisson-blu-park
ΤΡΙΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Και κοκτέιλ και τέχνη και ξεκούραση, όλα «παίζουν» στο Radisson Blu Park στην καρδιά της Αθήνας.

Ανάμεσα στο ανανεωμένο Πεδίον του Άρεως και στον Λυκαβηττό, το Radisson Blu Park μετατρέπεται φέτος στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό της πόλης, με μοναδική θέα, ξεχωριστές γεύσεις και μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

MIXALIS ARXONTIDIS/STUDIO PANOUL
Ραντεβού με την Τέχνη
Από τις 12 Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου, 30 ζωγραφικά έργα από την προσωπική συλλογή του εικαστικού Αλέξη Κυριτσόπολου, θα φιλοξενούνται στους χώρους του Radisson Blu Park, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη», που διοργανώνεται για 12η χρονιά. Η έκθεση έχει τίτλο «Ξένιος», ενώ την επιμέλεια υπογράφει η ιστορικός τέχνης Ελένη Αθανασίου. Το ξενοδοχείο αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο συνάντησης του αθηναϊκού κοινού με την τέχνη, καθώς βρίσκεται σε έναν ανοιχτό διάλογο με την εικαστική έκφραση, προκειμένου να συνδέει τον τουρισμό με τον πολιτισμό, προβάλλοντας έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών μέσα από τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί. Στην έκθεση του Αλέξη Κυριτσόπουλου παρουσιάζονται ζωηρές εικόνες από ακρυλικά, τέμπερες, μολύβια αλλά και φθηνά υλικά όπως χαρτιά, χαρτόνια, λαδόκολλες και κολάζ με έντονα και φωτεινά χρώματα που διαμορφώνουν έναν χρωματιστό παραμυθένιο κόσμο από χαρακτήρες. Ο γνωστός εικαστικός, με όπλο την ιδιαίτερη προσωπική, ανεπιτήδευτη, ενστικτώδη και ταυτόχρονα πειθαρχημένη γραφή του ερμηνεύει ιστορίες εμπνευσμένες από την παράδοση, την λογοτεχνία, την ιστορία, το λαϊκό θέατρο, κ.ά. και προκαλεί τον θεατή να ψηλαφίσει τη σκέψη του. Σημειώστε ότι η έκθεση του Αλέξη Κυριτσόπουλου παρουσιάζεται στο lobby του ξενοδοχείου και η είσοδος είναι δωρεάν.

Τροπική όαση στον 10ο όροφο
Με θέα την Ακρόπολη στον 10ο όροφο του Radisson Blu Park στο 10 Urban Roof μπορείτε να κολυμπήσετε και να χαλαρώσετε στα νερά της πισίνας δίπλα από τα τροπικά φυτά που κοσμούν τον χώρο και να δοκιμάσετε μοναδικά cocktails δια χειρός Δημήτρη Παπαϊωάννου – δεν έχει κερδίσει τυχαία τον τίτλο guru των cocktails. Κι αν πεινάσετε, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο all day menu με ξεχωριστές γεύσεις ή σε ασιατική κουζίνα, για sushi με ηλιοβασίλεμα δίπλα στην πισίνα.

Στα εντυπωσιακά μαρμάρινα τραπέζια του εστιατορίου στο rooftop σερβίρεται το a la carte menu με πιάτα, επηρεασμένα από τη μεσογειακή κουζίνα, όπως rib eye με άγρια μανιτάρια, πουρέ τοπιναμπούρ και τερίνα πατάτας σε σάλτσα Porto, ριζότο με λευκά σπαράγγια, guanciale, πεκορίνο και φουντούκια αλλά και λαβράκι σε σάλτσα μάραθου, με ντομάτα κονφί, πιπεριά και πουρέ κολοκυθιού. Και για να κλείσει η βραδιά σας με τον πιο γλυκό τρόπο, η πάβλοβα με εξωτικά φρούτα θεωρείται must try από όσους την έχουν ήδη γευτεί.

Info
Radisson Blu Park
Λεωφ. Αλεξάνδρας 10
210 8894500
Διατίθεται δωρεάν parking για τους επισκέπτες του εστιατορίου
Pool offers: 40E/ άτομο τις καθημερινές + ένα αναψυκτικό, 50Ε/ άτομο το Σαββατοκύριακο + ένα αναψυκτικό