Warm Up party και πλήθος δραστηριοτήτων στο φετεινό Rethymno Rocks

children-kai-amea
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Στο κάστρο της Φορτέζας, στο Ρέθυμνο.

Στην πρώτη αναφορά που είχαμε κάνει στο Rethymno Rocks που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στο κάστρο της Φορτέζας στο Ρέθυμνο, είχαμε επισημάνει για τις 2 ημέρες με τις κεντρικές φεστιβαλικές δραστηριότητες, που θα γίνουν στις 30 και 31 Αυγούστου. Δίπλα σε αυτές, έρχεται να προστεθεί και το warm up party που θα γίνει μια μέρα πριν, στις 29 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο, με 4 νέα αλλά και ιδιαίτερα σχήματα.

Τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανοίξουν οι Αθηναίοι Bad Contact, ένα σχήμα που φτιάχτηκε στην περίοδο της καραντίνας και κινείται στο χώρο του Hard N' Heavy. Έχουν κυκλοφορήσει ψηφιακά το πρώτο τους τραγούδι και ετοιμάζονται για το πρώτο τους full length album το οποίο περιμένουμε σύντομα.

Θα ακολουθήσουν οι επίσης Αθηναίοι Misty Route, ένα μουσικό τρίο που συνδυάζει τις πιο σύγχρονες μουσικές τάσεις. Έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους album το 2021 και είναι στη διαδικασία παραγωγής της δεύτερης τους δουλειάς. 

Στο warm up party, σίγουρα την ιδιαίτερή τους πινελιά θα έρθουν να προσθέσουν οι Saturday Night Satan, η Ελληνική πρόταση στο χώρο του Occult Rock. Σχήμα που ανεβαίνει σταθερά και ποιοτικά και σίγουρα θα έχουμε να ακούσουμε πολλά από αυτούς το επόμενο διάστημα.

Τη βραδιά θα κλείσουν οι τοπικοί ήρωες Babel Trio, ένα από τα πιο πρωτότυπα ηχητικά σχήματα που υπάρχουν στο χώρο της σκληρής μουσικής, μιας και ο ήχος τους στηρίζεται στο ηλεκτρικό Κρητικό Λαούτο. Οι ίδιοι δημιουργούν προτότυπη μουσική αλλά και μεταφέρουν τον πλούτο της Κρητικής μουσικής στο σήμερα, μέσα από μια ιδιαίτερη μουσική προσέγγιση.

Και αν όλα αυτά που θα γίνουν στο warm up συν τις 2 κεντρικές συναυλιακές μέρες δεν σας φάνηκαν αρκετά, στο Rethymno Rocks θα υπάρχει έκθεση με 4 γνωστούς εικονογράφους και εικαστικούς, καθώς και έναν αναγνωρισμένο καλλιτέχνη στο χώρο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και της ζωγραφικής. Από τις 26 Αυγούστου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου, στο χώρο της αίθουσας Πυροβολικού της Φορτέζας  θα φιλοξενηθούν έργα των Γιάννη Νάκου (Remedy Art), Jon Τούσσα (Graphic No Jutsu), Νίκου Σταυριδάκη (Visionblack) και Νίκου Μαρκογιαννάκη (Nikos Marko) τις ώρες 10.00 - 14.00 & 18.00 - 20.00. Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται εκεί οπότε θα μπορείτε να αγοράσετε κάποια από τα έργα τους ή απλά να ανταλλάξετε απόψεις μαζί τους. Παράλληλα (και για πρώτη φορά στη χώρα μας) θα φιλοξενηθεί έκθεση του John Santerineross (John Douglas Hernandez), ιδιαίτερου καλλιτέχνη που μετράει πάνω από 40 χρόνια καριέρας στη φωτογραφία, την κεραμική και τη ζωγραφική. Θεωρείται ως συνεχιστής του κινήματος του συμβολισμού που εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα και θεωρεί τον εαυτό του ως "νεοσυμβολιστή". Στο πλούσιο βιογραφικό του βρίσκουμε και 12 ταινίες μικρού μήκους. Συνολικά μια εξαιρετική έκθεση που δεν αξίζει να χαθεί.

Και ως σοβαρό φεστιβάλ που σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του, ενημερώνουμε τον κόσμο ότι παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο (απαραίτητη η συνοδεία κηδεμόνα) καθώς επίσης η δωρεάν είσοδος ισχύει και για όλους τους Α.ΜΕ.Α ή ανθρώπους σε αναπηρικό αμαξίδιο ή με κάρτα αναπηρίας.

Εισιτήρια και merch για το φεστιβάλ μπορείτε να προμηθευτείτε στο rethymnorocks.gr

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].