Πάμε για βουτιές στα Φαλάσαρνα της Κρήτης

falasarna
ΤΡΙΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Μια μαγευτική παραλία με τιρκουάζ νερά και πολλές διακρίσεις, τα Φαλάσαρνα είναι ένας από τους λόγους για διακοπές στα Χανιά. Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης και το Point of View μας στέλνουν πλάνα κι εμείς… ονειρευόμαστε μακροβούτια.

Ο νομός Χανίων, αν μη τι άλλο, φημίζεται για τις παραλίες του, με το Ελαφονήσι, τον Μπάλο, τα Φαλάσαρνα να είναι παραλίες που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στην bucket list σας. Με νερά που η φήμη τους έχει ταξιδέψει μέχρι το εξωτερικό, τεράστια αμμώδη παραλία και τροπική ατμόσφαιρα, τα Φαλάσαρνα κλέβουν τις εντυπώσεις για το φυσικό τους τοπίο.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Στα 12 χιλιόμετρα από την Κίσαμο και 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων στα βορειοδυτικά της Κρήτης, τα Φαλάσαρνα βρίσκονται στη Χερσόνησο της Γραμβούσας έχουν χαρακτηριστικά κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και υπέροχο λευκό και κόκκινο χρώμα στην άμμο, κερδίζοντας επάξια ουκ ολίγες βραβεύσεις ως η πιο όμορφη παραλία της Κρήτης, ενώ έχει βρεθεί ανάμεσα και στις 100 καλύτερες του κόσμου σε δημοσκόπηση του CNN. Η περιοχή γενικότερα έχει ενταχθεί στα σχέδια Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή, αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με τα επιβλητικά βουνά να συνθέτουν ένα ιδιαίτερο τοπίο.

Σημειώστε ότι αν σας αρέσουν τα κύματα, μπορεί και να είστε τυχεροί, καθώς οι βόρειοι και δυτικοί άνεμοι συχνά μετατρέπουν την ήρεμη αυτή παραλία σε ιδανική για windsurfing και παιχνίδι. Καλύπτει περίπου 3 χιλιόμετρα σε μήκος συνολικά και τη συνθέτουν 5 παραλίες που χωρίζονται από βράχια ή αμμόλοφους. Οι πιο δημοφιλείς, ωστόσο, είναι δύο από αυτές, που είναι και οι μεγαλύτερες, με την Παχιά Άμμο να συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο, μήκους 1 χιλιομέτρου. Το καλό είναι ότι λόγω του μεγέθους της, πάντα θα βρείτε μια ήσυχη μεριά για να χαλαρώσετε.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της βρίσκονταν ομπρέλες και ξαπλώστρες, πλέον, όμως, η παραλία της Φαλάσαρνας έχει μια θέση ανάμεσα στις 238 «Απάτητες παραλίες» της χώρας, που βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2000 και στις οποίες θα απαγορεύεται η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών. Σύμφωνα, ωστόσο, με ορισμένες περιπτώσεις, βάσει των συντεταγμένων, δεν θεωρούνται όλες οι παραλίες «απάτητες», αλλά κομμάτια τους.

Όπως και να’χει, τα Φαλάσαρνα είναι ιδανική επιλογή για χαλάρωση σε γαλάζιο φόντο, σε ένα από τα πιο υπέροχα μέρη της Ελλάδας, όπου πρέπει οπωσδήποτε να μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Είναι ίσως από τα πιο ειδυλλιακά της Κρήτης.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]