Βουτιά στο Αλωνάκι, την πιο εξωτική παραλία στην Πρέβεζα

alonaki-prebeza
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Νερά κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα, πράσινο τριγύρω και οι ομορφιές της Πρέβεζας σε κοντινή απόσταση. Βάζουμε μαγιό και κάνουμε μακροβούτι σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ηπείρου.

Η Πρέβεζα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ομορφιά, φύση και παραλίες από την υπόλοιπη Ελλάδα, με την Πάργα να μοσχοβολά Επτάνησα, το Μονολίθι να κερδίζει τα βλέμματα ως η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης, τον Αχέροντα να τη διασχίζει και το Νεκρομαντείο να λέει τις δικές του ιστορίες πνευμάτων από την αρχαιότητα. Μεταξύ των highlights του νομού, το Αλωνάκι δεν γίνεται να λείπει από τη λίστα.

Πρόκειται για ίσως την πιο γραφική παραλία του νομού Πρέβεζας, με γαλαζοπράσινα νερά, μικρές σπηλιές και ένα υπέροχο, πράσινο σκηνικό να την περιβάλλει, όπως ακριβώς φανταζόμαστε το καλοκαίρι και τη θάλασσα. Η καθαρότητα του νερού και η πυκνότητα της βλάστησης είναι αυτά που τη χαρακτηρίζουν, ενώ έχει και τη δική της ιστορία, αφού χρησιμοποιήθηκε ως αποβατικό σημείο των Συμμαχικών στρατευμάτων κατά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η παραλία είναι προστατευόμενη, ενώ το σήμα κατατεθέν της είναι ο βράχος μέσα στη θάλασσα. Για να φτάσετε, θα ξεκινήσετε από το χωριό Βαλανιδοράχη και περνώντας από μικρά δρομάκια και ένα πευκοδάσος, θα τη δείτε να ξεπροβάλλει.  

Στην παραλία σας περιμένει ψιλή άμμος, ενώ τα νερά της βαθαίνουν σταδιακά και ο βυθός της είναι βραχώδης. Θα βρείτε λίγες ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους, αλλά μπορείτε φυσικά να απλώσετε τη δική σας ψάθα όπου επιθυμείτε.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Κι αφού θα βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να κάνετε την περιήγησή σας στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα, να πάτε τη βόλτα σας στην πανέμορφη Πάργα και να βουτήξετε και στις κοντινές παραλίες Σκάλα και όρμος του Οδυσσέα.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.