Διακοπές στους πιο stress-free προορισμούς της Ευρώπης -Ποια ελληνικη πόλη είναι στην 25άδα

nikaia-gallia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Υπάρχουν 10 προορισμοί στην Ευρώπη που υπόσχονται να σας αφήσουν ήσυχους να βρείτε τον εαυτό σας και να ξεκουραστείτε, μακριά από όχλους και φασαρία.

Ο τουρισμός στην Ευρώπη αναμένεται να φτάσει φέτος σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι προβλέψεις εκτιμούν ότι οι τουρίστες θα δαπανήσουν 742,8 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2024. Μέσα σε αυτό το απόγειο του τουρισμού, καταλαβαίνουμε ότι πολλοί από εσάς ίσως αναζητάτε λίγη ηρεμία και ξεκούραση στις διακοπές σας, χωρίς ορδές κόσμου, άγχη αν θα βρείτε τραπέζι και κατάλυμα και αν θα φτάσει ο προϋπολογισμός, χωρίς να επιστρέψετε με άδειο τραπεζικό λογαριασμό. Γι' αυτό και οι εμπειρογνώμονες της HAYPP ανέλυσαν δεδομένα για επτά διαφορετικές μεταβλητές, για να αποκαλύψουν τους πιο stress-free προορισμούς της Ευρώπης για το 2024.

 Διακοπές με ηρεμία
Η πόλη που στέφθηκε ως ο πιο αγχολυτικός ταξιδιωτικός προορισμός της Ευρώπης είναι η Νίκαια της Γαλλίας, η οποία εξασφάλισε βαθμολογία… χαλάρωσης 75,4/100. Η Νίκαια βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα που κόβει την ανάσα, παρέχει εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μαζί με 49 σημεία της φύσης όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την ομορφιά της.

Ακολουθεί πολύ κοντά το Όσλο της Νορβηγίας με βαθμολογία 75,2/100. Ιδανικός προορισμός για όποιον θέλει να ξεφύγει από τη ζέστη του καλοκαιριού, το Όσλο έχει όλα όσα απαιτούνται για διακοπές χωρίς άγχος, διαθέτοντας 81 σημεία στη φύση, καθώς και 43 ιαματικά λουτρά και σημεία ευεξίας. Και με το 95,3% των ανθρώπων να έχουν εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η εξερεύνηση της πόλης είναι παιχνιδάκι.

Τρίτη στη λίστα είναι η Βιέννη της Αυστρίας, με βαθμολογία χαλάρωσης 68,2/100. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας παρέχει εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 97,3% των κατοίκων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς θα μετακινηθείτε καλύτερα στην πόλη. Μιλώντας για άγχος… χωρίς άγχος, στη Βιέννη μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 112 εγκαταστάσεις σπα και ευεξίας για να εξασφαλίσετε ότι θα επιστρέψετε στο σπίτι σας εντελώς χαλαροί.

Ένας ακόμη ευρωπαϊκός προορισμός που προσφέρει καταφύγιο από τη ζέστη του καλοκαιριού, έχοντας βαθμολογία χαλάρωσης 65,7/100, το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Παρέχοντας μια ποικιλία από σπα και χώρους ευεξίας (32), συμπεριλαμβανομένων των θερμών πηγών, η πόλη είναι ιδανική για χαλαρές διακοπές χωρίς ίχνος άγχους. Με πληθυσμό λίγο πάνω από 120.000 κατοίκους, είναι ένας υπέροχος προορισμός για να αποφύγετε τα πλήθη και να απολαύσετε λίγη ηρεμία και γαλήνη.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν δύο πόλεις, η Σόφια της Βουλγαρίας και η Μασσαλία της Γαλλίας, οι οποίες συγκέντρωσαν βαθμολογία χαλάρωσης 62,8/100. Αν οι θεραπείες ευεξίας είναι ζητούμενο στις διακοπές σας, η Σόφια διαθέτει 107 σημεία για να διαλέξετε, 35 περισσότερα σε σύγκριση με τη Μασσαλία (72). Αλλά αν προτιμάτε να περάσετε χρόνο στη φύση, η Μασσαλία ίσως είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς παρέχει 16 περισσότερα σημεία στη φύση (52) από τη Σόφια (36).

Στην 25άδα συναντάμε και τη Θεσσαλονίκη στην 19η θέση, με επίπεδα κίνησης στους δρόμους 32% (η Νίκαια σημειώνει 29%), εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 97,4% των κατοίκων, 47 σπα και κέντρα ευεξίας, 5 σημεία με φύση και συνολικό σκορ 46,3.

Δείτε την 25άδα

Νίκαια, Γαλλία

Όσλο, Νορβηγία

Βιέννη, Αυστρία

Ρέικιαβικ,Ισλανδία

Σόφια, Βουλγαρία

Μασσαλία, Γαλλία

Πόρτο, Πορτογαλία

Μπολόνια, Ιταλία

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Α Κορούνια, Ισπανία

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Μπόρνμουθ, Αγγλία

Κατάνια, Ιταλία

Μπιλμπάο, Ισπανία

Τούρκου, Φινλανδία

Λωζάνη, Ελβετία

Κίελο, Γερμανία

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Πόζναν, Πολωνία

Αϊντχόφεν, Ολλανδία

Leuven, Βέλγιο

Κορκ, Ιρλανδία

Γκρατς, Αυστρία

Κάσελ, Γερμανία