One&Only Kéa Island: Ζήσαμε μια ημέρα στο νέο resort της Κέας

onekaionly-kea Rupert Peace
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Το πιο κοντινό νησί των Κυκλάδων στην Αττική υπόσχεται διαμονή-εμπειρία στο νέο resort που άνοιξε τις πόρτες του την 1η Ιουνίου και «λούζεται» από κυκλαδίτικο φως.

Η εγγύτητα της Κέας στην Αθήνα σε μια πρώτη ανάγνωση μοιάζει ως κάτι ολοκληρωτικά θετικό, ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και τον λόγο που πολλοί την κατατάσσουν στους προορισμούς του Σαββατοκύριακου κι όχι των διακοπών. Στην πραγματικότητα, όμως, το πιο κοντινό νησί του συμπλέγματος φέρνει με ολοκληρωμένο τρόπο τις Κυκλάδες τόσο κοντά στην Αθήνα, χωρίς να υστερεί στα χαρακτηριστικά κρυστάλλινα νερά, την κοσμοπολίτικη χώρα, τα λευκά σπίτια, το νησιώτικο αεράκι, τη φιλοξενία των ντόπιων. Όλα αυτά μαζί κι ακόμη περισσότερα στοιχεία, ήρθαν κι «έδεσαν» στη νέα επιλογή διαμονής στα δυτικά του νησιού, το One&Only Kéa island, που την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού υποδέχτηκε τους πρώτους του επισκέπτες και έρχεται να αποδείξει ότι η Κέα είναι πολύ παραπάνω από ένας weekend προορισμός. Εμείς περάσαμε μια ημέρα εκεί και πήραμε μια μικρή γεύση για το τι μπορεί να ζήσει, όποιος αποφασίσει να περάσει εκεί τις διακοπές του ή να το επισκεφτεί για τις διάφορες παροχές του. Από το Λαύριο, το ιδιωτικό speed boat του One &Only Kéa Island μας μετέφερε απευθείας στο resort μέσα σε 40 λεπτά, σαν μια μαγική τηλεμεταφορά από το αστικό περιβάλλον στις Κυκλάδες σε χρόνο ρεκόρ –όσοι βιάζονται ακόμη περισσότερο, υπάρχει και η επιλογή του ιδιωτικού ελικοπτέρου που συμπυκνώνει ακόμη περισσότερο την απόσταση στα 15 λεπτά. Λιγότερο κι από ένα επεισόδιο σειράς στο Netflix.

All-villa resort με θέα το Αιγαίο
Πατώντας, λοιπόν, το πόδι μας στη δυτική πλευρά του νησιού, διαπιστώσαμε ότι τo One &Only Kéa Island από την πρώτη κιόλας ματιά εκφράζει διακριτικότητα και απομόνωση, δίνοντας μια αίσθηση καταφυγίου, που στον βαθμό που είναι δυνατόν έχει εναρμονιστεί στο φυσικό τοπίο, τόσο με τα χρώματα, όσο και με τα υλικά και την αρχιτεκτονική του, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την αξιοποίηση τοπικών υλικών –κάτι που γίνεται εμφανές και από το γεγονός ότι σε πολλά σημεία του main building, ο κλιματισμός δεν είναι καν απαραίτητος. Χτισμένο αμφιθεατρικά, πάνω από την παραλία Βρόσκοπος σε έναν απάνεμο κόλπο, εγγυάται ότι τα μελτέμια των Κυκλάδων δεν θα σας ενοχλήσουν ποτέ όσο βρίσκεστε εκεί. Το One&Only Kéa Island, που αποτελεί το δεύτερο θέρετρο του υπερπολυτελούς brand στην Ελλάδα, ακολουθώντας το επιτυχημένο opening του One&Only Aesthesis στην Αθηναϊκή Ριβιέρα τον Νοέμβριο του 2023, αποτελεί ουσιαστικά ένα all-villa resort και μία exclusive κοινότητα ιδιωτικών κατοικιών, με συγκλονιστική θέα στο γαλάζιο και υπέροχη αρχιτεκτονική. Οι βίλες του, 63 στον αριθμό (57 με ένα δωμάτιο και 6 με δύο), όλες με δικής τους ιδιωτική πισίνα, χτισμένες στην άκρη του λόφου, έχουν την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου αρχιτέκτονα John Heath και είναι όλες ακριβώς ίδιες, με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός ή δύο υπνοδωματίων, αναλόγως το πόσο μεγάλη οικογένεια ή παρέα θα περάσει τον χρόνο της εκεί. Λευκό μάρμαρο, πέτρα από την περιοχή, κοίλες οροφές με τζάμι και τεράστιες τζαμαρίες δημιουργούν εντυπωσιακούς χώρους όπου το φως μπαίνει ανενόχλητο και η θέα στη θάλασσα είναι απρόσκοπτη. Το φως, όμως, μπαίνει σε κάθε γωνιά του resort με αποτέλεσμα όπου κι αν βρίσκεστε, να «λούζεστε» από την κυκλαδίτικη φωτεινότητα. Στoν main χώρο υπάρχει και ξεχωριστή πισίνα, για όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από την ιδιωτικότητά τους και να κάνουν socializing κολυμπώντας.

Rupert Peace

Στην απέναντι πλευρά του κόλπου βρίσκεται μία περιορισμένης επέκτασης συλλογή από 40 One&Only Private Homes, τα οποία πλέον είναι διαθέσιμα προς αγορά. Oι μοναδικές ιδιόκτητες βίλες προσφέρουν επιλογή ενός έως έξι υπνοδωματίων, με infinity πισίνες, ευρύχωρους χώρους διασκέδασης, μεγάλους κήπους και απέραντη θέα στη θάλασσα, χτισμένες σε οικόπεδα που φτάνουν τα 7.130 τετραγωνικά μέτρα. Οι ιδιοκτήτες, μάλιστα, των One&Only Private Homes απολαμβάνουν μία σειρά από εκπληκτικά προνόμια, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερων προνομίων στα καταλύματα της Kerzner σε όλο τον κόσμο και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του resort δύο βήματα από την πόρτα τους.

Η Κέα στο πιάτο
Το One&Only Kea Island έχει δώσει μεγάλη σημασία στο ποτό και το φαγητό ως μέρος της εμπειρίας στον τόπο κι αυτό γίνεται σαφές από το γεγονός ότι φιλοξενεί 6 διαφορετικά εστιατόρια και bar για κάθε γούστο και κάθε στιγμή της ημέρας. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε και ο Γενικός Διευθυντής του One&Only Ké​a Island, Jerome Colson, το τοπικό στοιχείο, οι ιστορίες των ντόπιων, η εντοπιότητα συνολικά αγκαλιάστηκε και υιοθετήθηκε με πολλούς τρόπους στο resort, θέλοντας να κρατήσει το στοιχείο του τόπου ζωντανό στο χώρο. Στόχος είναι, μάλιστα, να αποτελέσει προορισμό μόνο για φαγητό ή για χαλάρωση και ευεξία, σε όσους θέλουν να το επισκεφτούν και να το γνωρίσουν από κοντά, ακόμη κι αν δεν διαμένουν στις βίλες του, απολαμβάνοντας ακριβώς την εμπειρία που είχαμε κι εμείς στην μονοήμερη απόδρασή μας.

Rupert Peace
Πίσω στο «ψητό», αν θελήσετε να επισκεφτείτε το One&Only Kéa Island για φαγητό, οι επιλογές σας είναι αρκετές. Στo Atria, εκτός από υπέροχο πρωινό με ντόπια υλικά και υπέροχες γλυκές δημιουργίες, θα απολαύσετε και δείπνο με θέα τη θάλασσα, σε γαλήνιο και προσεγμένο περιβάλλον, που ταυτόχρονα έχει την οικειότητα ενός νησιώτικου χωριού στην καρδιά του θερέτρου. Εκεί θα δοκιμάσετε ελληνικές γεύσεις βασισμένες σε τοπικά υλικά από τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο και family-style πιάτα με φρέσκα ψάρια ημέρας, τοπικά εκτρεφόμενα κρέατα, φρέσκα βότανα και λαχανικά. Οι λάτρεις της κρεατοφαγίας πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε μαύρο χοίρο και ντόπιο μοσχαράκι σιγομαγειρεμένα στη rotisserie, με πλούσια γεύση και όλα τους τα ζουμιά, όπως και το καρπάτσιο Angus Beef με παγωτό μουστάρδας, μέλι Κέας και φουντούκια. Στo μενού θα βρείτε επίσης εξαιρετικό λαβράκι crudo, όπως και υπέροχο χταπόδι με σάλτσα romesco και ντρέσινγκ οξύμελι, ενώ ειδική μνεία χρειάζεται για τα γλυκά του pastry chef Γιώργου Μπαχτή, με μια σύγχρονη εκδοχή πορτοκαλόπιτας με παλαιωμένο ρούμι και παραδοσιακή κρέμα να κοντράρει ένα συγκλονιστικό εκμέκ με σιρόπι λεμονιού, φιστίκια Αιγίνης και σορμπέ κεράσι και να μην έχουμε αποφασίσει ακόμη και σήμερα ποιο κερδίζει τη «μάχη».

Rupert Peace
Για πιο beach-y καταστάσεις, θα κατεβείτε στο Bond Beach Club, στην παραλία Βρόσκοπος, όπου έχει στηθεί το πιο καλοκαιρινό σκηνικό μπροστά στη θάλασσα. Κάτω από τη σκιά των δέντρων και με την αλμύρα της θάλασσας, ξυπόλυτοι μετά το μπάνιο θα δοκιμάσετε δροσερή σαλάτα με γαρίδες, κινόα και αβοκάντο, με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών και μελιού, σεβίτσε λαβράκι με yuzu, ελληνικά βότανα, κόλανδρο και jalapeno, πεντανόστιμα τάκος με ταρτάρ τόνου, αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι και παλαιωμένη σόγια και Wagyu Tomahawk με ψητό μπρόκολο, baby πατάτες, ψητό καλαμπόκι και πιπεριές shishito μεταξύ άλλων, με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Κότσαλη και του consultant chef Λευτέρη Τσούγκα του Michelin-άτου Delta Restaurant. Σημειώστε ότι το Bond Beach Club είναι το ιδανικό σκηνικό και για βραδινά κοκτέιλ με πάρτι με guest DJs, πάντα με φόντο τη θάλασσα στον απάνεμο κόλπο.

Rupert Peace

Στο Kosmos Lobby bar θα πιείτε τον πρωινό σας καφέ και θα δοκιμάσετε afternoon tea με ελληνικό twist, ενώ το απόγευμα θα τσουγκρίζετε τα κοκτέιλ σας με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Κι αν αποφασίσετε να χαλαρώσετε στην πισίνα, το Kaiki Pool Bar θα σας σερβίρει μεσογειακές γεύσεις και κοκτέιλ κατευθείαν στο sunbed.

Rupert Peace

Οι λάτρεις του κρασιού θα δώσετε το ραντεβού σας στο Èpicora Wine Bar, όπου θα δοκιμάσετε κρασιά του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, με artisanal τυριά, φρεσκοψημένα ψωμιά και τοπικά αλλαντικά σε έναν πολύ φροντισμένο και δροσερό χώρο. Εκεί μπορείτε να συμμετάσχετε και σε γευσιγνωσίες κρασιού με την καθοδήγηση εξειδικευμένου sommelier κι αν είστε τυχεροί να πετύχετε pop-up με διάσημους σεφ.

Rupert Peace
Τελευταία στάση για ποτό σε περιβάλλον βγαλμένο από ταινία είναι το ατμοσφαιρικό Incognito, ένα speakeasy bar με κουβανέζικο χαρακτήρα που κρύβεται πίσω από μια μυστική πόρτα και διαθέτει μια μοναδική συλλογή από σπάνια ουίσκι και ρούμι, ιδιαίτερα cocktails και έναν ειδικό υγραντήρα με vintage πούρα.

Rupert Peace
Ολιστικό ξέ-spa-σμα υπό το κυκλαδίτικο φως
Στις κορυφαίες εμπειρίες της απόδρασής μας ήταν και το πέρασμα από το spa, όπου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις υπηρεσίες σε συνεργασία με την Subtle Energies, σε ένα χώρο που και πάλι το κυκλαδίτικο φως δίνει το δικό του χρώμα στην αναζωογονητική αυτή εμπειρία. Έχουμε συνηθίσει τα σπα σε πιο κλειστούς και σκοτεινούς χώρους, στο One&Only Kéa Island, ωστόσο, δεν έλειπε το παράθυρο με θέα στη θάλασσα και η αίσθηση των Κυκλάδων μέσα στο χώρο, κάτι που ανέβαζε επίπεδο την εμπειρία. Εκεί θα απολαύσετε signature θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το One&Only Kéa Island, εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία και τις θεραπευτικές ιδιότητες των ενεργών φυσικών συστατικών, εντατικά προγράμματα σχεδιασμένα για επαναφορά και αναζωογόνηση, ανανεωτικές ιεροτελεστίες ομορφιάς βασισμένες στα στοιχεία της γης και της θάλασσας του Αιγαίου, ένα σύγχρονο εσωτερικό και εξωτερικό γυμναστήριο, έναν ειδικό χώρο για yoga με θέα στη θάλασσα, καθώς και τη θεραπεία υγρού στοιχείου watsu. Όλα ανοιχτά και για επισκέπτες εκτός resort, για μια γεύση από την One&Only εμπειρία.

Τα must try ενός ταξιδιού στην Τζια και το One & Only Kéa Island
Μαζί με το καλό φαγητό, το μπάνιο και τη χαλάρωση, το resort σας προσφέρει δραστηριότητες και εμπειρίες που θα κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη την εμπειρία σας εκεί, ειδικά αν είστε πιο ανήσυχοι και δραστήριοι. Τι να δοκιμάσετε, λοιπόν;

  • Οι λάτρεις των καταδύσεων και της περιπέτειας, σε μικρή απόσταση από την ακτή του Βρόσκοπου μπορείτε να ακολουθήσετε την εξειδικευμένη ομάδα του resort και να καταδυθείτε στα τέσσερα ιστορικά ναυάγια και τα προστατευόμενα θαλάσσια πάρκα που βρίσκονται γύρω από την Κέα. Κι αν είστε αρχάριοι, προτιμήστε τα ήρεμα νερά του κόλπου.
  • Το εντυπωσιακό ξύλινο ιστιοπλοϊκό Stavros θα σας πάει να ανακαλύψετε κρυμμένες θαλάσσιες σπηλιές και υπέροχες απομονωμένες παραλίες, αναχωρώντας από το Bond Beach Club, για να γνωρίσετε την Κέα και τα μαγικά νερά της με... μακροβούτια.  
  • Για μια πιο ολοκληρωμένη άποψη του νησιού, το resort σας δίνει την ευκαιρία να περιηγηθείτε στον πολιτισμό και την ιστορία της Κέας, μέσα από πανηγύρια που διοργανώνει εντός του, μαθήματα αρχαιολογίας, ποδηλασία μέχρι τον Φάρο του Αγίου Νικολάου ή πεζοπορία στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας, όπου οι ναοί της Αθηνάς και του Απόλλωνα και το μεγάλο αμφιθέατρο προσφέρουν μία συναρπαστική ματιά στην ιστορική κληρονομιά του νησιού. Δεν γίνεται φυσικά να μην περάσετε από τη Χώρα του νησιού, την πανέμορφη Ιουλίδα και να περιπλανηθείτε στα σοκάκια με τα κοσμηματοπωλεία, τις γκαλερί και τα καταστήματα χειροποίητων τοπικών προϊόντων.
  • Οι έφηβοι και τα παιδιά έχουν το δικό τους ξεχωριστό κομμάτι του resort. Οι έφηβοι θα κατευθυνθούν στο Club One χτισμένο πάνω στους βράχους με γήπεδα τένις και padel, ποδήλατα και ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ping-pong, ποδοσφαιράκι κ.ο.κ., καθώς και ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ. Οι ακόμη πιο μικροί επισκέπτες θα αγαπήσουν το KidsOnly με δημιουργικά μαθήματα και υπαίθριες δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τα μοναδικά ναυάγια της Κέας. Αφηγήσεις ιστοριών, κυνήγι θησαυρού και εμπειρίες που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα και τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα του νησιού, υπόσχονται να ανοίξουν τους ορίζοντες στα παιδιά, αφήνοντας ευτυχισμένους –και ήσυχους- και τους γονείς.

Γενικότερα, από το One & Only Kéa Island φεύγουν όλοι ευτυχισμένοι.

Info
One&Only Kéa island

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]