YeeOn: Απόδραση στο Γύθειο και το νέο «διαμάντι» διαμονής

yeeon
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Το αρχοντικό Γύθειο με τη νησιώτικη αύρα φέτος προσθέτει στις επιλογές διαμονής του ένα παραθαλάσσιο, ολοκαίνουργιο living-well boutique city hotel και το κομψό, μεσογειακό bistrot του.

Στο Γύθειο, αυτό το πανέμορφο λιμάνι με το μανιάτικο άρωμα και τη νησιώτικη ατμόσφαιρα, έχετε σίγουρα πολλά να δείτε και να κάνετε. Με φόντο τη θάλασσα μπροστά και το λόφο με τα παλιά, διώροφα και τριώροφα νεοκλασικά του σπίτια πίσω, στην προκυμαία του Γυθείου θα ξεχαστείτε βολτάροντας και δοκιμάζοντας γεύσεις στις ταβέρνες και τα ουζερί του και πίνοντας καφέ ή ποτό στα καφέ-μπαρ που εκτείνονται κατά μήκος όλου του δρόμου. Στη νότια άκρη της πόλης, θα συναντήσετε ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι, που ενώνεται με το Γύθειο, στο οποίο βρίσκεται και ο παραδοσιακός πύργος του Τζαννετάκη Γρηγοράκη, οπλαρχηγού της Επανάστασης, όπου λειτουργεί Ιστορικό Μουσείο με μανιάτικα εκθέματα. Στους πρόποδες του λόφου βρίσκεται και το αρχαίο θέατρο που σήμερα φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, ενώ βόρεια της πόλης του Γυθείου, στο λόφο, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Κι αν θέλετε να βρείτε παραέξω και να εξερευνήσετε τη Μάνη, σας περιμένουν τα Σπήλαια Διρού, η πλακόστρωτη Αρεόπολη 28 χιλιόμετρα μακριά, η καστροπολιτεία του Μυστρά (48 χιλιόμετρα από το Γύθειο), τα πυργόσπιτα στον Κότρωνα, η θέα από το Φλομοχώρι και πολλά ακόμη. Όλα αυτά μπορείτε να τα ανακαλύψετε με ορμητήριο το YeeOn, το νέο «διαμάντι» του Γυθείου που αγαπήθηκε αμέσως από τους εκλεπτυσμένους επισκέπτες και επισκέπτριες του δημοφιλούς προορισμού.

YeeOn, το ολοκαίνουργιο living-well boutique hotel μπροστά στη θάλασσα
Με όνομα εμπνευσμένο από την ομηρική λέξη «γύον» που σημαίνει «γη», το YeeOn εκτείνεται σε έξοχο ιστορικό κτίριο, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, όπου στεγαζόταν επί δεκαετίες η Εμπορική Λέσχη του Γυθείου. Το ιδιαίτερο living-well hotel βρίσκεται σε κομβική θέση, στον παραλιακό δρόμο του πανέμορφου, γραφικού λιμανιού. Ανακαινισμένο πλήρως, ώστε να καλύπτει απόλυτα τις σύγχρονες ανάγκες μιας διαμονής υψηλής ποιότητας και eco-friendly αισθητικής, το τετράστερο YeeOn φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Superior, Deluxe, Comfort ή Cave Room, τα κομψά δωμάτια του YeeOn είναι σχεδιασμένα και επιπλωμένα στην εντέλεια για να σας φτιάχνουν τη διάθεση και να σας χαρίζουν τις πιο ευχάριστες στιγμές. Διαθέτουν όλα ιδιωτική καμπίνα χαμάμ, tea making corner, φωτεινές γωνιές ανάγνωσης και εργασίας για τους bleisure travelers και μοναδική θέα στη θάλασσα. Εμβληματική του χαρακτήρα του μαγευτικού boutique city hotel, η θολωτή πέτρινη αίθουσα με την εσωτερική πισίνα-jacuzzi στη «σκιά» του γρανιτένιου βράχου για το τέλειο ριλάξ. Η αίσθηση ηρεμίας και αποφόρτισης απογειώνονται με τη σάουνα και ένα χαλαρωτικό μασάζ κατόπιν ραντεβού.

Το στιλάτο, μεσογειακό, Yee All-Day Bistro, στο ισόγειο του YeeOn, εναρμονισμένο απόλυτα με τη φιλοσοφία του χώρου, προσφέρει ορεκτικά, σνακ, σαλάτες και κυρίως πιάτα στηριγμένα στην εποχικότητα, την εντοπιότητα και τη φρεσκάδα των υλικών. Μανιάτικα παραδοσιακά προϊόντα, ευρύτερο μεσογειακό πνεύμα και προσεγμένες διεθνείς πινελιές συνθέτουν ένα μενού ιδανικό για χαλαρές στιγμές με ένα κρασί τοπικού οινοποιείου ή ένα signature κοκτέιλ μπροστά στον Λακωνικό Κόλπο. Ντοματίνια με σφέλα, ελαιόλαδο βασιλικού και χαρουποπαξίμαδα, ταλαγάνι σχάρας με σουσαμένιο παστέλι και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, carpaccio χταπόδι, χειροποίητα ραβιόλια ή pinsa με σύγκλινο Μάνης ή σολομό, δίνουν μια μικρή γεύση της κουζίνας του Bistrot που επιμελήθηκε ο σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς. Το πρωί και το μεσημέρι σερβίρεται εδώ πλούσιο πρωινό και brunch, ενώ το βράδυ μπορεί να απολαύσει κανείς το ποτό του ή το δείπνο του δίπλα στη θάλασσα.

Αν σας αρέσουν τα ιδιαίτερα καταλύματα, με ιδιωτικότητα στα δωμάτια, αλλά και καλαίσθητους κοινόχρηστους χώρους για κοινωνικές επαφές, αν ταξιδεύετε οδικώς και ψάχνετε ευκαιρίες για σύντομες αποδράσεις από την καθημερινότητα, αν γοητεύεστε από χώρους με ιδιαίτερη ιστορία, σχεδιασμό, αρχιτεκτονική και εσωτερική διακόσμηση, αν είστε silver traveler και επιθυμείτε ήρεμες και αναβαθμισμένες διακοπές με όλες τις ανέσεις στην καρδιά της πόλης, αν ταξιδεύετε και παράλληλα εργάζεστε ή αν αναζητάτε την τέλεια βάση για να χαρείτε τον ήλιο, τη θάλασσα και να ανακαλύψετε την ευρύτερη περιοχή της Μάνης με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και κουλτούρα, το YeeOn σας περιμένει να σας συστήσει το Γύθειο αλλιώς: μέσα από μια νέα, υψηλών προδιαγραφών εμπειρία φιλοξενίας.

Info
YeeOn Living-Well Boutique City Hotel
Βασ. Παύλου 33, Γύθειο
+30 27330 23452 
Virtual tour εδώ