3 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε στα Κύθηρα

kuthira-aulemonas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Το πανέμορφο νησί των Επτανήσων που πιάνει τη δική του γωνίτσα απομακρυσμένα, στα νότια της Πελοποννήσου, έχει αναμφισβήτητα πολλές ομορφιές να δείτε και πολλά πράγματα να κάνετε. Κι αν έχετε λίγες ημέρες στη διάθεσή σας, σας προτείνουμε τα best of, πέρα από τις δημοφιλείς επιλογές.

Αβλέμονας
Ένα υπέροχο γραφικό λιμανάκι, ίσως από τα πιο όμορφα μέρη στα Κύθηρα, ο Αβλέμονας είναι ένα μαγευτικό, παραθαλάσσιο χωριό στα ανατολικά, όπου θα βρείτε προσεγμένα μέρη για φαγητό και καφέ, αλλά και διαμονή. Τόσο για πρωινή βόλτα και μπάνιο στη φυσική του «πισίνα», όσο και για απογευματινή χαλάρωση για φαγητό, με βόλτα στο κάστρο, ο Αβλέμονας είναι σίγουρα από τα must του νησιού. Πίσω από το χωριό υπάρχει και ένα κτίριο με ηλιακό ρολόι που μπορείτε να επισκεφτείτε κι έπειτα να καθίσετε σε κάποιο café απολαμβάνοντας τα χρώματα της Δύσης.

Καλαδί
Τα Κύθηρα φημίζονται για τις παραλίες τους και σίγουρα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς μόνο μία. Αν, όμως, δεν έχετε πολλές ημέρες στη διάθεσή σας, μην παραλείψετε να κάνετε τη βουτιά σας στο Kαλαδί. Βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, κοντά στο χωριό Παλαιόπολη και για να φτάσετε θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια. Η κατάβαση είναι αρκετά απότομη, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για μια μικρή πεζοπορία, αλλά η θέα και τα νερά αξίζουν την προσπάθεια. Η παραλία χωρίζεται σε τρεις μικρούς όρμους, με τον πρώτο να είναι ο μεγαλύτερος και πιο εύκολα προσβάσιμος, ενώ τους άλλους δύο μπορείτε να προσεγγίσετε κολυμπώντας ή περπατώντας προσεκτικά στους βράχους. Κάθε όρμος έχει τη δική του γοητεία και προσφέρει ήσυχη απόδραση κι όπου κι αν καθίσετε, σας περιμένουν τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά.

Χύτρα
Το νησάκι Xύτρα, επίσης γνωστό ως Αυγό, βρίσκεται κοντά στην παραλία Καψάλι, απ’ όπου μπορείτε και να το προσεγγίσετε με καραβάκι με γυάλινο πάτο ώστε να βλέπετε το βυθό. Το νησάκι είναι γνωστό για την εντυπωσιακή φυσική του ομορφιά, με απόκρημνους βράχους και κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για κολύμπι, αλλά και καταδύσεις προσφέροντας έναν πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο προς εξερεύνηση. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Xύτρας είναι το θαλάσσιο σπήλαιο, ενώ εκεί φύεται η “Σεμπρεβίβα”, το χαρακτηριστικό κίτρινο λουλούδι που ζει για πάντα.