Τα ελληνικά νησιά που ψηφίστηκαν τα καλύτερα του κόσμου

furopotamos-milos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Μπορεί οι Μαλδίβες να κατακτούν την κορυφή στη λίστα του Travel and Leisure σύμφωνα με τις προτιμήσεις των αναγνωστών, αλλά υπάρχουν και 4 ελληνικά νησιά ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.

Οι αναγνώστες του Travel and Leisure ψήφισαν για ακόμη μια φορά τα καλύτερα του κόσμου και στη λίστα με τα κορυφαία νησιά του πλανήτη, δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκονται και κάποια ελληνικά.

Πιο συγκεκριμένα, στην 4η θέση με τα καλύτερα νησιά του κόσμου βρίσκεται η Μήλος με βαθμολογία 93,8, για την οποία το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό αναφέρει ότι «φιλοξενεί δραματικούς βραχώδεις σχηματισμούς, όπως η παραλία Σαρακήνικο, η οποία διαθέτει ένα τοπίο που μοιάζει σεληνιακό». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλές περιπέτειες για όσους αναζητούν συγκινήσεις, όπως η εξερεύνηση υποθαλάσσιων σπηλαίων και θαλάσσιων τούνελ, όπως και αξιοθέατα πλούσια ιστορικά, με αρχαία ερείπια όπως οι Κατακόμβες της Μήλου και το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου.

Στην 6η θέση βρίσκεται το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με εκπληκτικές παραλίες όπως η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, η οποία διαθέτει εξωπραγματικά γαλάζια νερά ή το Ελαφονήσι με τη ροζ άμμο. Τα αρχαία μινωικά ερείπια, όπως το παλάτι της Κνωσού και η Παλιά Πόλη των Χανίων είναι επίσης στα must των αναγνωστών, ενώ οι λάτρεις της υπαίθρου μπορούν να πεζοπορήσουν στο φαράγγι της Σαμαριάς, το οποίο οδηγεί τους ταξιδιώτες μέσα από τα Λευκά Όρη της Κρήτης. Σύμφωνα με έναν αναγνώστη του T+L, οι κάτοικοι της Κρήτης είναι πολύ «φιλικοί και εξυπηρετικοί προς τους ταξιδιώτες».

Στην 20η θέση βρίσκεται η Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου με σκορ 89,42, με τα παρθένα καταφύγιά τους και τις γραφικές, πλούσιες σε πολιτισμό πόλεις, όπως η Λευκάδα και το Φισκάρδο, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν κάστρα του 14ου αιώνα και να περιπλανηθούν στις πολυσύχναστες μαρίνες. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και ο χαλαρός ρυθμός ζωής της Κέρκυρας την καθιστούν ιδανικό προορισμό για επαναφόρτιση μέσα σε ήσυχο περιβάλλον.

Στην 24η θέση με βαθμολογία 88,97 βρίσκεται και η Πάρος, που χαρακτηρίζεται ως ελληνικός παράδεισος, με τις όμορφες παραλίες της, όπως η Χρυσή Ακτή, η Σάντα Μαρία, αλλά και οι Κολυμπήθρες με τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς της. Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της Παροικιάς, της πρωτεύουσας του νησιού, με τα ασβεστωμένα κτίρια και την πολυσύχναστη προκυμαία, αλλά και τα δαιδαλώδη σοκάκια της Νάουσας, με τη νυχτερινή ζωή και τις παραδοσιακές ταβέρνες εντυπωσιάζουν επισκέπτες απ’ όλα τα μέρη του κόσμου.

Να σημειώσουμε ότι στην κορυφαία τριάδα νησιών του κόσμου βρίσκονται οι Μαλδίβες, το Phú Quốc στο Βιετνάμ και το Μπαλί της Ινδονησίας. Για να προκύψουν τα αποτελέσματα, το T+L ζήτησε από τους αναγνώστες να μοιραστούν τη γνώμη τους για τα κορυφαία ξενοδοχεία, θέρετρα, πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, ιαματικά λουτρά, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα. Πάνω από 186.000 αναγνώστες του T+L συμπλήρωσαν την έρευνα για το 2024. Συνολικά δόθηκαν περισσότερες από 700.000 ψήφοι σε πάνω από 8.700 καταλύματα (ξενοδοχεία, πόλεις, εταιρείες κρουαζιέρας κ.λπ.). Τα νησιά βαθμολογήθηκαν συγκεκριμένα με βάση τα φυσικά αξιοθέατα/παραλίες, τις δραστηριότητες/ αξιοθέατα, τα εστιατόρια/φαγητό, οι άνθρωποι/φιλικότητα και το value for money. Για κάθε χαρακτηριστικό, οι ερωτηθέντες μπορούσαν να επιλέξουν μια βαθμολογία από εξαιρετική, πάνω από το μέσο όρο, μέση, κάτω από το μέσο όρο ή κακή. Οι τελικές βαθμολογίες είναι ο μέσος όρος αυτών των απαντήσεων.