Όλη η Σάμος σε έναν αναβαθμισμένο ψηφιακό ταξιδιωτικό οδηγό

samos-kokkari
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Το samosgreece.gr είναι μια διαδημοτική ενέργεια που ενισχύει το τουριστικό ενδιαφέρον για τη Σάμο.

Το πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου μπορεί να είναι μεγάλο στο μέγεθος, αλλά σας διευκολύνει πολύ στο να το γυρίσετε, με τον αναβαθμισμένο ψηφιακό ταξιδιωτικό οδηγό του, το samosgreece.gr.

Με σκοπό την ενίσχυση της προβολής και προώθησης του νησιού ως τουριστικού προορισμού, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου προχώρησε με τη συμμετοχή και του Δήμου Δυτικής Σάμου στη δημιουργία, κατασκευή και έκδοση του αναβαθμισμένου Ψηφιακού, Ταξιδιωτικού Οδηγού samosgreece.gr, ο οποίος διαθέτει διπλή δυνατότητα χρήσης τόσο μέσω του ομώνυμου ιστοχώρου, όσο και μέσω του σύγχρονου, διαδραστικού QR Scan. Παρέχει έτσι σε επισκέπτες και πολίτες της Σάμου τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε βασικές αλλά και εξειδικευμένες, ολοκληρωμένες πληροφορίες για το νησί, με ένα απλό σκανάρισμα από το κινητό τους, tablet κ.λπ .

Το QR Scan κυκλοφορεί και σε έντυπο, αυτοκόλλητης μορφής, το οποίο ήδη διανέμεται στο σύνολο του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου μέσω των τοπικών φορέων και των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, που σημαίνει ότι θα το βρείτε εύκολα σε διάφορα σημεία για να το σκανάρετε. Υπάρχει, ωστόσο, και έντυπος ταξιδιωτικός, οδικός χάρτης, ένα ιδιαίτερα χρηστικό εργαλείο για τους επισκέπτες του Δήμου που δεν έχουν τη γνώση ή την εξοικείωση των νέων τεχνολογιών. Ο έντυπος χάρτης αποτυπώνει στοιχεία, σημεία ενδιαφέροντος και διαδρομές με επισημασμένες οδηγίες, καθώς επίσης και επιμέρους χρήσιμες πληροφορίες για το Δήμο.

Το σύνολο του επικοινωνιακού υλικού που υπάρχει στη διάθεσή σας, εκτός του ότι θα κάνει τις διακοπές σας στο νησί πιο εύκολες άμεσα, θα αποτελέσει τη βάση ενός σύγχρονου, διαδραστικού, εργαλείου προβολής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους του τουριστικού προϊόντος το οποίο διαρκώς θα εξελίσσεται και θα εμπλουτίζεται με έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νησιού.