Καλυψώ: Μια παραλία που πρέπει να επισκεφτείτε στο Ρέθυμνο

paralia-kalupso-kriti-rethumno
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Κατεβαίνουμε μέχρι την Κρήτη, με τη βοήθεια του Θεόφιλου Μπάμπουλη και του καναλιού του Point of View, και ανακαλύπτουμε μια λιγότερο γνωστή, αλλά πολύ ιδιαίτερη παραλία, με μοναδικό φόντο.

Οι πανέμορφες παραλίες δεν λείπουν από την Κρήτη, ούτε από τον νομό Ρεθύμνου συγκεκριμένα, με την Πρέβελη, το Καραβοστάσι, το Αμμουδάκι, την Τριόπετρα και πολλές ακόμη να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Ανάμεσα στον Πλακιά και την Πρέβελη και περίπου 31 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου, ψάξτε και το Πειρατικό Φιορδ και την παραλία Καλυψώ, στα νότια του Ακρωτηρίου Μουρί. Εκεί σας περιμένει ένας στενόμακρος κόλπος περίπου 100 μέτρων ανάμεσα σε δύο κάθετους βράχους, σχηματίζοντας ένα πανέμορφο φιορδ και μια πολύ μικρή παραλία στο υπέροχο αυτό φόντο.

Πήρε την ονομασία «Πειρατικό φιορδ» από τους πειρατές που υποτίθεται πως κατά τη βυζαντινή περίοδο κατέφευγαν εκεί, σήμερα ωστόσο το τοπίο είναι άκρως ειρηνικό, με το ξενοδοχείο Καλυψώ και ξαπλώστρες στην παραλία.

Το μέρος είναι μαγευτικό με μια πολύ ιδιαίτερη δομή και τελευταία έχει κερδίσει κατά πολύ την αγάπη των τουριστών, γι’ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να προλάβετε όσο είναι νωρίς αυτόν το συνδυασμό νορβηγικών φιορδ και κρητικής ατμόσφαιρας.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Σημειώστε ότι ο βυθός του είναι εξίσου εντυπωσιακός, με σπάνιο ανάγλυφο και πολλά κοράλλια.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.