Βουτιά στα πιο ωραία νερά της Ελλάδας

boutoumi-antipaksoi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Με θάλασσες και παραλίες που βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου, η Ελλάδα είναι σίγουρα ονειρεμένος προορισμός για όσους το μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά είναι προτεραιότητα στις διακοπές. Πάμε να βουτήξουμε στα καλύτερα;

Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα
Πανέμορφη διπλή παραλία στα βορειοδυτικά του νησιού με γαλαζοπράσινα νερά, ψιλό βοτσαλάκι και μια πράσινη λωρίδα γης να κόβει τη θάλασσα στα δύο.

Μύρτος, Κεφαλονιά
Τα φωσφορούχα γαλάζια νερά του, παρ’ όλο που είναι άγρια και βαθιά, έχουν κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο και το τοπίο είναι πραγματικά μαγικό.

Βουτούμι, Παξοί
Με χρώμα τιρκουάζ, που μοιάζει σαν ψεύτικο, η παραλία αυτή είναι εξωπραγματική, ειδικά όταν δεν γεμίζει με σκάφη τουριστών.

Καλαδί, Κύθηρα
Πανέμορφες σπηλιές, καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και ηρεμία, που διατηρείται ακόμη και τον Αύγουστο.

Κουνούπες, Αστυπάλαια
Αν βρεθείτε στην Αστυπάλαια, πάρτε το καραβάκι την παραλία Κουνούπες, για να κάνετε τα μακροβούτια σας σε πανέμορφη και ήρεμη τιρκουάζ θάλασσα που χωρίζεται στα δυο με μια λωρίδα γης.

Αχάτα, Κάρπαθος
Υπέροχα νερά που βαθαίνουν απότομα, με μια μαγευτική θαλασσοσπηλιά, βότσαλο και ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά, περίπου 12 χιλιόμετρα από τα Πηγάδια.

Τσιγκράδο, Μήλος
Στα βόρεια του νησιού, το Τσιγκράδο όπου θα κατεβείτε με… σκοινί, είναι must για κρυστάλλινα, σμαραγδένια κυκλαδίτικα νερά που «αγκαλιάζονται» από τα βράχια στο πλάι.

Σίμος, Ελαφόνησος
Οι «Μπαχάμες της Ελλάδας» που σημαίνει απέραντη παραλία, χρυσή άμμος και τιρκουάζ νερά που δεν «ανακατεύονται» ποτέ, 4 χιλιόμετρα από τον οικισμό της Ελαφονήσου.

Μπάλος, Κρήτη
Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Χανίων, θα μπορούσε εύκολα να μπερδευτεί με Μαλδίβες, με λευκή άμμο, που κατά τόπους γίνεται ροζ και νερά που αποκτούν αναλόγως το σημείο διαφορετικό χρώμα, από μπλε, τιρκουάζ μέχρι και πράσινα.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]